• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Herhalde yıllar sonra ilk kez Tarkan dinliyorum :)

 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Facebook’un kamera kısmı için GIF oluşturma özelliği geldi


Facebook mobil uygulaması içinde bulunan kamera kısmına*GIF*oluşturma özelliği geldi. Bu hamlesi ile hızlı bir şekilde GIF oluşturmak için oldukça başarılı bir alternatif haline gelen*Facebook‘un GIF oluşturma özelliğini sol üst kısmında bulunan kamera butonuna tıklayarak veya uygulama içinde sağa kaydırarak kullanabilirsiniz.

Kamera*kısmına ulaştıktan sonra normal seçeneğinin yanında yer alan GIF seçeneği ile GIF oluşturmaya imkan veren Facebook, oluşturulan GIF’lere çerçeve ve filtreler eklenmesine de olanak tanıyor. İnternet dünyasının sevilen efektlerinden olan*Prisma*efektini GIF’lerde kullanabileceğinizi de ekleyelim.

[https://webrazzi]

Facebook dışına çıkamıyor

Oluşturulan GIF’lerin tek kötü yanı ise sadece Facebook içerisinde paylaşılabiliyor olması. Facebook’un*hikayeler*kısmında veya sayfanızda paylaşabileceğiniz GIF’ler, Facebook dışına çıkamıyor. GIF konusunda yaptığı çalışmaları hızlandıran Facebook, geçtiğimiz Haziran ayında yorumlar kısmı için de GIF desteği vermeye*başlamıştı.

Şu an için tüm Facebook kullanıcıları için sunulmayan GIF oluşturma özelliğinin kısa süre içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor. İlk olarak Facebook’un*Android*uygulamasında karşımıza çıkan GIF oluşturma özelliğinin*iOSplatformu için ne zaman sunulacağı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.


Webrazzi
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Mezheplerin Ortaya Çıkışı

Hz.Peygamber'in sağlığında, ne siyâsî ve itikâdî mezheplerden, ne fıkhî-amelî mezheplerden söz edebiliriz. Mezhepler, Hz.Peygamber'in vefatından çok sonraları teşekkül etmeye başlamıştır. İlk ortaya çıkan mezhep, Haricîlik'tir. Daha sonra, Mürcie, Şia, Mu'tezile gibi itikâdî yönü ağır basan mezhepler oluşmuştur. Fıkhî mezheplerin oluşumu ise, hicri ikinci asra ve daha sonralara rastlamaktadır. Ehl-i Sünnet ise, Haricilik, Mürcie, Mu'tezile ve Şia gibi büyük mezheplerin görüşlerini sistemleştirip, Müslümanların çoğunluğundan farklı olduklarına inanıp, farklı oldukları hususları açıkça ortaya koymalarından sonra, geride kalan, ancak çoğunluğu teşkil eden Müslümanların görüş ve düşüncelerinin sistemli bir biçimde ifade edilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bu haliyle Ehl-i Sünnet'in Haricilik, Şiilik gibi bir mezhep olarak telakki edilmesi, doğrusu biraz zor görünmektedir. Hz.Peygamber'e gelen ilk vahiyle birlikte,tarihî bir akış başlamıştır. Bunu bir dağın eteğinden fışkıran bir kaynağa benzetebiliriz. Allah'a, Ahiret gününe ve Hz.Muhammed'in peygamber olduğuna inanan insanların oluşturduğu İslâm toplumu, kaynaktan fışkırarak denize doğru akan nehir misali, insanlığın sonuna dek, tarihî akışına devam edecektir.

Bu akış esnasında, zaman zaman, zemine uygun olarak birtakım kollar, "çoğunluk"tan ayrılarak yeni oluşumları gerçekleştirmiştir. Bu kolların bir kısmı, tarihin karanlıklarında gömülüp gitmiştir. Bir kısmı "çoğunluk"a paralel olarak akışını sürdürmüştür. Bazen de, "çoğunluk"un içinde birtakım iç akıntılar meydana gelmiştir. Bu sürecin ana çizgilerini, Mezhepler Tarihi'nin renkli sayfalarında görmek mümkündür. Mezhepler Tarihi, inanç ve gönül dünyâlarını vahye uygun hale getirerek, hayatı Tevhid eksenine göre şekillendirerek insanlığın zirvesini yakalayan insanlarla, arzu ve heveslerini, ya da önlerine çıkan her şeyi putlaştırarak insanlık sınırlarının ötesinde kalan insanları, bir ibret levhası olarak gözler önüne sermektedir.

Prof. Dr. Hasan Onat
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst