• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Facebook’un ücretsiz Wi-Fi bulma özelliği “Wi-Fi Bul” herkese açıldı



Facebook, kullanıcılarının ücretsiz ve halka açık Wi-Fi ağlarını bulmasını sağlayan yeni”Wi-Fi Bul” özelliğinin etki alanını genişletiyor. Hatırlayacağınız üzere “Wi-Fİ Bul” özelliğini geçen yıl mobilde test etmeye başlayan Facebook, o zamanlar bu özelliği sadece iOS kullanıcıları için seçili ülkeler üzerinde yapılan bir test olarak sınırlandırmıştı.

Facebook dün yaptığı açıklama ile kullanıcılarının bu özelliği hem iOS’ta hem de Android’de dünya çapında kullanabileceklerini paylaştı. Wi-Fi Bul özelliği, kullanıcılar için seyahat ederken ve özellikle hücresel veri ağının sınırlı olduğu alanlarda daha da kullanışlı olacak görünüyor.

Wi-Fi Bul’u nasıl kullanabilirsiniz?

Bu özelliğe erişmek isterseniz Facebook mobil uygulamasının “Daha Fazla” sekmesini ziyaret etmeniz yeterli. “Wi-Fi bul” sekmesini etkinleştirdikten sonra Facebook bu özelliği kullanmaya ihtiyacınız olduğunu düşünebiliyor. Sonrasında ise size en yakın Wi-Fi noktalarını ve Wi-Fi’ların ait olduğu şirketler hakkında bilgileri gösteren bir harita sunuyor.



Peki bu özellik Facebook’a ne kazandırıyor?

Facebook’un kazanımlarından biri Facebook’un*aylık 2 milyara ulaşan kullanıcılarının*sosyal ağda daha fazla vakit geçirmesi. Bir diğeri ise bu özelliğin kafe ve restoran gibi yerel işletmeler bulmaya yardımcı olması sayesinde Google Maps’e rakip olması. Dikkat çeken kazançlardan biri de Facebook’un sizi sürekli takip etmesini kolaylaştırmak;*Wi-Fi Bul*özelliğini kullanmak için uygulamada konum paylaşımına izin vermediyseniz, sürekli paylaşım ayarına geçmeniz gerekiyor.



Ancak Facebook’un Google Maps’e rakip olacak nitelikte hareket edebilmesi için yerel işletmelerin kendi Wi-Fİi’larını sahiplenerek bilgileri detaylı bir şekilde düzenlemesi gerekiyor. Şu an için az sayıda olan Wi-Fi sahiplenmesinin, artık bu özellik küresel olarak yayıldığı için artış göstereceğini düşünüyorum.


Facebook uzun süredir kullanıcılarının internete bağlanması konusunda büyük çaplı projeler hayata geçiriyor.*Internet.org*ve*güneş enerjisi ile çalışan drone’lar*bunlardan birkaçı. Daha fazla internet erişimi ise daha fazla kullanıcı anlamına geliyor.


Webrazzi
 

Sakil

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
27 Tem 2016
Konular
15
Mesajlar
2,134
MFC Puanı
4,080
Emre aydın-model bir pazar kahvaltısı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst