DarkWoman
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2019
- Konular
- 5,318
- Mesajlar
- 11,488
- MFC Puanı
- 66,370
Tatlılar kahvenin yanında vazgeçilmez birer eşlikçi. Peki tatlıyı ve kahveyi aynı potada eritmeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se filtre kahveli fındık pare tarifini kaçırmayın. Çok sevilen fındık parenin şerbetine filtre kahve ilavesiyle elde edilen bu lezzeti Gastronometro şefleri hazırladı. Afiyet olsun…
Fırında- 6+ Kişilik
- 60+ dk
- 500 gram un
- 125 gram pudra şekeri
- 125 gram tereyağı
- 32 gram irmik
- 125 gram toz fındık
- 37 gram kabartma tozu
- 125 gram yumurta
- 50 gram yumurta sarısı
- 10 gram portakal kabuğu rendesi
- 100 gram bütün fındık
- 400 mililitre su
- 600 mililitre filtre kahve
- 1 kilogram şeker
Tüm malzemeleri yoğurup homojen bir hamur elde edin.
Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlak şekilde aralıklı olarak tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamayın, pişen fındık parelerin tepsiye yapışması, şerbetini çekmesi için önemlidir.)
Üzerlerine birer adet fındık bastırın.
180 derecede iyice kızarana dek, yaklaşık 45 dakika pişirin.
Şerbeti hazırlamak için su, şeker ve filtre kahveyi 10 dakika kaynatın.
FİLTRE KAHVE YAPARKEN BU NOKTALARA DİKKAT
Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcak şerbet gezdirin, 2 saat kadar süre şerbeti çekmesini bekleyin.
Buzdolabında soğutup servis edin.
Afiyet olsun…