DarkWoman
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2019
- Konular
- 5,318
- Mesajlar
- 11,488
- MFC Puanı
- 66,370
Balık sofralarının olmazsa olmazı helva, fırına girdiğinde ayrı bir lezzet kazanıyor. Sadece balık menülerinde değil, çayın yanında da afiyetle tüketebileceğiniz fırında helva sofralarınızı süsleyecek. Peki fırında tahinli helva nasıl yapılır? İşte tarifi...
Fırında- 4 - 6 Kişilik
- 30-60 dk
- 250 gram sade helva
- 2 kahve fincanı süt
- Yarım limon
Helvayı çatal ile derin bir kabın içinde ezin.
Ardından 2 kahve fincanı sütü ekleyin.
Üzerine yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştırın.
Karışımı yağlanmış güveç kabına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Helvanız hazır.