• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fiyu Ördeği

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Fiyu Ördeği; Anseriformes takımının Anatidae familyasından dört ördek türünün ortak adıdır. Avrasya fiyu ördeği (Anas penelope) Palearktik bölgenin kuzeyinde, tundra ve deniz kıyılarında ürer. 46 cm uzunluğundadır.

Erkeğin başı kızıl kahverengidir. Tepesinde gagaya kadar inen geniş, sarı bir bant vardır. Karnı ak, sırtı krem rengi, öbür bölümleri boz kahverengidir. Dişi, başının da boz kahverengi olması dışında erkeğe benzer. Avrasya fiyu ördeği kışı Eskidünya’nın astropik bölgelerinde geçirir. Türkiye’nin orta ve batı bölgelerindeki sulak alanlarda da kışın göç sırasında görülür. Hemen tümüyle bitkisel besinlerle beslenir.

Amerika fiyu ördeği(A. americana) Kuzey Amerika’nın kuzeybatısında ürer, ABD ve Meksika kıyılarında ve bazı iç sularda kışlar. Ak tepesi, yeşil göz çizgisi ve kahverengi sırtıyla Avrasya fiyu ördeğinden ayrılır. Bitkisel besinlerle beslenen bu tür, sık sık kazlar gibi çayırlarda otlar.
Güney Amerika’da yaşayan Anas sibilatrix’ın erkeği yavruların büyütülmesinde dişiye yardım etmesiyle dikkati çeker. Afrika’da yaşayan Anas capensis ise geceleri beslenir.
 

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
nWBgRV.jpg



ok1Zjb.jpg



PrgorO.jpg
 
Üst