• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Formula 1'de Mercedes rüzgarı

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sini Mercedes takımının İngiliz sürücüsü Lewis Hamilton kazandı.

Avustralya'nın Melbourne kentiyle aynı adı taşıyan 5 bin 303 metrelik pistte düzenlenen sezonun ilk yarışına ilk iki sırada başlayan Mercedes takımı pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, rahat bir yarışın ardından bitiş çizgisinde de aynı sıralamayla yer alarak sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Williams takımından Valtteri Boas, sırtındaki rahatsızlık nedeniyle yarışa katılamadı. McLaren'den Kevin Magnussen ve Red Bull'dan Daniel Kvyat ise araçlarında yaşanan sorun nedeniyle yarıştan çekilince, sadece 15 otomobil başlangıç noktasında yer aldı.

Yarış sırasında araçlarında çeşitli teknik aksaklıklar yaşayan Ferrari takımından Kimi Raikkonen, Lotus'dan Pastor Maldonado ve Romain Grosjean ile Toro Rosso'dan Max Verstappen yarışı sonlandıramadı ve sadece 11 araç bitiş çizgisini görebildi.

Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 1.31.54.067'lik derecesiyle sezonun ilk yarışını kazandı ve bu sezon da şampiyonluk için iddialı olduğunu gösterdi. Yarışı Hamilton'ın 1,26 saniye gerisinde tamamlayan takım arkadaşı Alman Nico Rosberg ikinci oldu.

Hamilton'ın 34.523 saniye gerisinde kalan Ferrari'den Sebastian Vettel ise yarışı 3. sırada tamamlarken, onu Williams'tan Felipe Massa ve Sauber'den Felipe Nasr izledi.

Böylece pilotlar klasmanında Hamilton 25 puanla liderliğe yükselirken, Rosberg 18, Vettel ise 15 puanla İngiliz pilotu takip etti. Takımlar klasmanında ise Mercedes 43 puanla ilk sırayı alırken, kendisine en yakın rakipleri 15 puanla Ferrari ve 14 puanla Sauber oldu.

Sezonun 2. yarışı Malezya Grand Prix'si 29 Mart'ta yapılacak.

-Pilotlar

Avustralya Grand Prix'sini ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Sebastian Vettel (Ferrari)

4. Felipe Massa (Williams)

5. Felipe Nasr (Sauber)

6. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing)

7. Nico Hulkenberg (Force India)

8. Marcus Ericsson (Sauber)

9. Carlos Sainz (Toro Rosso)

10. Sergio Perez (Force India)

-Pilotlar ve takımlar klasmanı

Formula 1'de Avustralya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:

-Pilotlar klasmanı

1. Lewis Hamilton (İngiltere) 25 puan

2. Nico Rosberg (Almanya) 18

3. Sebastian Vettel (Almanya) 15

4. Felipe Massa (Brezilya) 12

5. Felipe Nasr (Brezilya) 10

-Takımlar klasmanı

1. Mercedes 43

2. Ferrari 15

3. Sauber 14

4. Williams 12

5. Red Bull Racing 8
 
Üst