• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fort comme un Turc (Türk gibi kuvvetli)

Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Bir deyimdir ve mazisi vardır :sigara
ads%25C4%25B1z5.PNG
Osmanlılar Uyvar Kalesini 6 defa kuşattılar. 1663 yılında, IV. Mehmet döneminde Köprülü Fazıl Ahmed Paşa'nın kumandasındaki bir ordu kaleyi ele geçirdi. Avusturya Vasvar Antlaşması ile kaleyi Osmanlılara vermek zorunda kaldı. Kale ve kalenin etrafındaki şehir Osmanlılar tarafından Uyvar Eyaleti olarak örgütlendi. Kale 22 yıl boyunca Osmanlıların elinde kaldı. 1685 yılında Lorraine Dükü V. Charles'ın komutasındaki Avusturya ordusu tarafından ele geçirildi. 1699 yılında imzalanan Karlofça Antlaşmasıyla kale resmen Osmanlıların elinden çıktı.

Bugün birçok batı dilinde kullanılan "Türk gibi güçlü" (Fr: Fort comme un Turc) deyimi, bu kalenin fethinden doğmuş olup, tam hali "Uyvar önünde bir Türk gibi güçlü" şeklindedir.
 
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2017
Konular
18
Mesajlar
233
MFC Puanı
30
Türklerin tarih sahnesinde savaşlar ve strateji konusunda ki başarılarınin üstüne söylenmiş Fransızlara ait bir söz. Savaştan ziyade sporda da başarılı olan bir milletin gücünu ifade etmek için kullanıldığı da söylenir.
 
Üst