MALZEMELER
Pirincimizi pilavı yapmaya başlamadan önce güzelce yıkayalım ve yarım saat önceden sıcak suda bekletelim. Tenceremize margarinimizi koyalım.Küçük küçük küp şeklinde kestiğimiz havucumuzu ve bezelyemizi tencereye koyalım.1-2 dakika yağda çevirelim.Sonra suyunu süzdüğümüz pirincimizi ekleyelim.6-7 dakika kadar da pirincimizi kavuralım.Sonra bulyonu ve suyu ilave edip en kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.Pilav,suyu tam olarak çektiğinde tencerenin altını kapatalım ve yaklaış 20 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
- 3 Su Bardağı su
- 2 Adet havuç
- 2 Su Bardağı pirinç
- 2 Yemek Kaşığı bezelye
- 1 Adet ETSUYU VEYA TAVUKSUYU BULYON
Pirincimizi pilavı yapmaya başlamadan önce güzelce yıkayalım ve yarım saat önceden sıcak suda bekletelim. Tenceremize margarinimizi koyalım.Küçük küçük küp şeklinde kestiğimiz havucumuzu ve bezelyemizi tencereye koyalım.1-2 dakika yağda çevirelim.Sonra suyunu süzdüğümüz pirincimizi ekleyelim.6-7 dakika kadar da pirincimizi kavuralım.Sonra bulyonu ve suyu ilave edip en kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.Pilav,suyu tam olarak çektiğinde tencerenin altını kapatalım ve yaklaış 20 dakika kadar demlenmeye bırakalım.