Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Garnitürlü pilav

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,083
  • MFC Puanı
    339
  • MFC Seviyesi

MALZEMELER
  • 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
  • 3 Su Bardağı su
  • 2 Adet havuç
  • 2 Su Bardağı pirinç
  • 2 Yemek Kaşığı bezelye
  • 1 Adet ETSUYU VEYA TAVUKSUYU BULYON
HAZIRLANIŞI
Pirincimizi pilavı yapmaya başlamadan önce güzelce yıkayalım ve yarım saat önceden sıcak suda bekletelim. Tenceremize margarinimizi koyalım.Küçük küçük küp şeklinde kestiğimiz havucumuzu ve bezelyemizi tencereye koyalım.1-2 dakika yağda çevirelim.Sonra suyunu süzdüğümüz pirincimizi ekleyelim.6-7 dakika kadar da pirincimizi kavuralım.Sonra bulyonu ve suyu ilave edip en kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.Pilav,suyu tam olarak çektiğinde tencerenin altını kapatalım ve yaklaış 20 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
 
Üst Alt