• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Geleneksel aşure tarifi: Aşure nasıl yapılır? Püf noktaları ile aşure yapımı…

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Geleneksel aşure tarifi: Aşure nasıl yapılır? Püf noktaları ile aşure yapımı…

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı’nın gelmesiyle aşure günü heyecanı tüm yurtta başladı. Yüzlerce yıllık geleneği sürdürmek isteyenler aşure tarifi araştırmaya başladı. Sizin için hazırladığımız aşure tarifi ile sizde kendi aşurenizi yapıp sevdiklerinize dağıtabilirsiniz. İşte aşure malzemeleri ve tarifi…

Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesidir. Muharrem ayının onuncu gününde gerçekleştirilen gelenek ağzımızı da tatlandırıyor. Peki aşure nasıl yapılır? Aşure günü ne anlama gelir? Ana ürünü buğday, kuru fasulye, nohut, şeker ve su olan aşure haberimizde yer alıyor. İşte geleneksel aşure için malzemeler…

AŞURE TARİFİ

Malzemeler;


-3 bardak aşurelik buğday
-½ çay bardağı pirinç
-1 bardak nohut
-1 bardak kuru fasulye
-200 gr kuru kayısı
-200 gr kuru üzüm
-1 bardak fındık
-3 lt su (buğdayı haşlamak için)
-4 lt sıcak su (gerektikçe eklemek için)
-4 bardak toz şeker
-Bir tutam tuz

Üzeri için;

-25 gr fındık
-25 gr kuş üzümü
-100 gr ceviz
-1 nar
-Tarçın



Aşurenin yapılışı;

Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra sarı suyunu süzüp aynı işlemi yeniden yapın. En son tekrar üzerine 3 lt kadar su koyup 50 dakika kadar haşlayın.


Yumuşamış olan buğdayın üzerine nohudu ve kuru fasulyeyi ekleyin. Ardından doğradığınız kayısıyı, kuru üzümü, pirinci ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Şekeri, tuzu, fındığı da ekleyerek 15 dk daha kaynatın. Bu esnada gerektikçe sıcak su ekleyin.

Pişince cam kaselere doldurun. Hafif soğuyunca üzerine fındık ve ceviz parçalarını üzümü, narı ve tarçını serpin.

Afiyet olsun…
 
Üst