Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,138
  • MFC Puanı
    10,334
  • MFC Seviyesi

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi​


Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi İçin Malzemeler​
1 tana yumurta
Yarım su bardağı 125 ml. süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı ince irmik​

Şerbeti için;​
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon​

Kızartmak için;​
Sıvıyağ​

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi Yapılışı​
Önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu 20 dakika kaynatalım .Sonra limonuda sıkalım 10 dakika daha kaynatın kısık ateşte. Sonra soğumaya bırakalım. Ben hep bir gün önce yapar buzdolabına koyarım. Ertesi gün buz gibi olur sadece hamuru yapar torbaya koyar kızgın yağda kızartırım ve soğuk şerbetin içine atarım .Diğerleri kızarana kadar şerbetin içinde kalsın. Bütün malzemeleri yoğuralım ama unu lütfen kontrollü koyalım. Hamur cıvık olmayacak yoksa kıtır olmaz poğaça hamuru gibide olmayacak oda sert. Sıkma torbasında sıkabilmeniz lazım. Ne sert, nede cıvık. Hamuru hazırlarken yağın altınıda açın ben firitözde de kızarttım. 10 senedir yaparım her zaman kıtır kıtır. Çok kolay inanın çok güzel oluyor.​
 
Üst Alt