• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi​

lW74pr.jpg

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi İçin Malzemeler​
1 tana yumurta
Yarım su bardağı 125 ml. süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı ince irmik​

Şerbeti için;​
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon​

Kızartmak için;​
Sıvıyağ​

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi Yapılışı​
Önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu 20 dakika kaynatalım .Sonra limonuda sıkalım 10 dakika daha kaynatın kısık ateşte. Sonra soğumaya bırakalım. Ben hep bir gün önce yapar buzdolabına koyarım. Ertesi gün buz gibi olur sadece hamuru yapar torbaya koyar kızgın yağda kızartırım ve soğuk şerbetin içine atarım .Diğerleri kızarana kadar şerbetin içinde kalsın. Bütün malzemeleri yoğuralım ama unu lütfen kontrollü koyalım. Hamur cıvık olmayacak yoksa kıtır olmaz poğaça hamuru gibide olmayacak oda sert. Sıkma torbasında sıkabilmeniz lazım. Ne sert, nede cıvık. Hamuru hazırlarken yağın altınıda açın ben firitözde de kızarttım. 10 senedir yaparım her zaman kıtır kıtır. Çok kolay inanın çok güzel oluyor.​
 
Üst