Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi
Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi İçin Malzemeler
1 tana yumurta
Yarım su bardağı 125 ml. süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı ince irmik
Yarım su bardağı 125 ml. süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı ince irmik
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu 20 dakika kaynatalım .Sonra limonuda sıkalım 10 dakika daha kaynatın kısık ateşte. Sonra soğumaya bırakalım. Ben hep bir gün önce yapar buzdolabına koyarım. Ertesi gün buz gibi olur sadece hamuru yapar torbaya koyar kızgın yağda kızartırım ve soğuk şerbetin içine atarım .Diğerleri kızarana kadar şerbetin içinde kalsın. Bütün malzemeleri yoğuralım ama unu lütfen kontrollü koyalım. Hamur cıvık olmayacak yoksa kıtır olmaz poğaça hamuru gibide olmayacak oda sert. Sıkma torbasında sıkabilmeniz lazım. Ne sert, nede cıvık. Hamuru hazırlarken yağın altınıda açın ben firitözde de kızarttım. 10 senedir yaparım her zaman kıtır kıtır. Çok kolay inanın çok güzel oluyor.