Nur
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
- Konular
- 397
- Mesajlar
- 4,358
- MFC Puanı
- 40,960
GILAN BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Kuru yufkayı nemlendirin. Sağlı sollu ortaya katlayıp kare şeklini verin.
İçine küflü peynir, deriye basılmış hakiki tulum peyniri, yağlı çökelek hangi peyniri seviyorsanız koyun. Bir kaç parça da tereyağı serpiştirin. Gözleme gibi kapatın.
Mümkünse kuzine sobada yoksa saçta o da olmadı yapışmaz tavada arkalı önlü yağsız pişirin.
Pişer pişmez servis tabağına alıp tereyağla yağlayın.
Dürüm yapıp bekletmeden sıcak sıcak yiyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
- Şebit, kuru yufka
- Küflü peynir yada tulum peyniri (Kaşarla, beyaz peynirle olmaz)
- Tereyağı
Kuru yufkayı nemlendirin. Sağlı sollu ortaya katlayıp kare şeklini verin.
İçine küflü peynir, deriye basılmış hakiki tulum peyniri, yağlı çökelek hangi peyniri seviyorsanız koyun. Bir kaç parça da tereyağı serpiştirin. Gözleme gibi kapatın.
Mümkünse kuzine sobada yoksa saçta o da olmadı yapışmaz tavada arkalı önlü yağsız pişirin.
Pişer pişmez servis tabağına alıp tereyağla yağlayın.
Dürüm yapıp bekletmeden sıcak sıcak yiyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.