• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gina Wilkins - İşin Doğrusu Kitap Özeti

Üyelik Tarihi
5 Nis 2013
Konular
1,314
Mesajlar
2,162
MFC Puanı
40
gix6.jpg


Dottie LOVELL doktor olan oğlu Kane LOVELL eş bulmak için kollarını sıvamıştı. Bunun için en yakın arkadaşının torunu Melanie CHASTAİN’ ı evde beraber yaşadığı kız kardeşi Mildred ve yakın arkadaşı Johnnie Mae ile iyi bir plan yaptılar ve ikisini yemekte bir araya getirdiler. Ama hesapta olmayan bir şey vardı.


Alexandra BENNETT' in araba kazası geçirip onların evine yaralı gelince işler değişti. Alexandra çok bitkindi Kane onun yarasına dikiş attığında karşısındaki erkeğe hayran kaldı. Alexandra kendisini en sevdikleri roman yazarı olduğunu anlayınca çok sevindiler.


Kane bu kadına karşı farklı bir his içerisinde idi. Onu düşünmeden yapamıyordu. Fakat daha önce onu kent yaşantısı için terk eden nişanlısı yüzünden bu kadına yaklaşmaktan kaçıyordu.


Dottie Alexandra’ ı evlerinde kalmaya ikna etti. Oğlunun Alexandra çekici bulduğunu anlamıştı ve çöpçatanlığa soyundu yine.


Kasabada yaşayanlarla ilk karşılaşma kilise toplantısında oldu ve herkes Alexandra çok sevdi. Alexandra Kane ‘nin yanındaki kadınları gördüğünde onu kıskanmasına anlam veremiyordu.


Alexandra yeni romanı için malzeme toplamaya bu güneyli kasabadan başlamıştı. Yeni insanlarla tanışıp onlarla vakit geçirmek hoşuna gidiyordu. Ama Kane düşünmeden bir saati geçmiyordu özelliklede Kane onu kontrole geldiğinde öpmesi yüzünden. Ona karşı hissettiklerine anlam veremiyordu. Onu geldiği yerde bekleyen bir erkek arkadaşı vardı. Üstelik evlilik teklifi bile almıştı. Ama bu adam kendisisi Kane kadar etkilemiyordu. Evlilik teklifini kabul etmemeği uygun görüyordu.


Kane için hastanede ve klinikte işler çok yoğundu. Özellikle ogün klinik tam bir kaosken dikişlerinin alınması için Alexandra ‘nın oraya gelmesi ve yardım teklifi çok iyi olmuştu. Günün sonu yine bir öpücükle bitmişti.


Alexandra Melanie’nin Kane için daha iyi bir eş olduğunu Melanielerde yedikleri akşam yemeğinde daha iyi anlamıştı. Melanie kasabaya özgü hayat tarzını benimsemiş uysal güzel alımlı bir kızdı. Kane düşünmekten vaz geçmeliydi.


Dottie Mildred Johnnie Mae ile birlikte Alexandra lokantada yemek yerken bir kasabalının hayatını kalp masajıyla kurtarması herkesi etkilemişti ve tabi Kane’ de .


Dottie artık Alexandra Kane için iyi bir eş olduğunu kesinlikle emindi. Alexandra çocuk bakma ve yemek konusunda da tuzağa düşürerek deneme yapmaya karar verdiler ve sonucunda Alexandra yemeği (yemek yapmasını bilmediğinden lokantadan getirtti) ve çocuk bakımı konusunda geçerli not aldı.


Kane yemek olayına katılamadığı için Alexandra ona yemek götürdü ve ilk birliktelik gerçekleşti. Fakat diğer gün Alexandra Kane hep kaçtı. En sonunda da Kane karşı duygularından emin olmak için kendi evine dönmeye karar verdi. Kane buna çok kızdı ama engel olmadı.


2 ay ikiside yalnız başlarına yaşadılar. Sonunda Kane dayanamayarak Alexandra görmeye gitti ve onu tüm korkularıyla baş etmesi için yardımcı oldu. Tabiî ki bunu ona sevdiği ve evlenmek istediği söyleyerek ve sonunda kasaba kilisesinde evlendiler.
.
İlginç bir konuşma örneği.
"Alex tatlim iyi misin?" johnnie Mae'nin çok endişelendiği sesinden anlaşılıyordu
"Evet ben... Johnnie Mae sen ne yapıyorsun?"
Yaşlı kadın mahcup mahcup önündeki panoya... ve üzerindeki kıllı yaratığın Ölüsüne baktı.
"Cujo'yu bacaklarından bu panoya monte ediyordum.'
Alexandra güçlükle yutkundu. Masaya bakmaktan kaçınıyordu. "Şey... neden ama?"
"Onu Jason'un gelişine kadar saklayacağım ama kokmasından korkuyorum. Ben de onu
dondurucuda saklamaya karar verdim." Johnnie Mae'nin bu buluşuyla gurur duyduğu
belliydi. "Onu bu panoya çaktıktan sonra dondurucuda saklayacağım. İşe yarar değil mi?"

 
Üst