• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Giresunlulardan Görkemli Horon Gecesi

Üyelik Tarihi
16 Nis 2013
Konular
2,230
Mesajlar
3,948
MFC Puanı
50
giresunlulardan-gorkemli-horon-gecesi-4575461_o.jpg






Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi'nde Kapaklı Giresunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kapaklı Beyaz Saray Düğün salonunda düzenlediği kaynaşma gecesi ile gövde gösterisi yaptı.
Düzenlenen geceye, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem,
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Giresunlu katıldı.
Açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan Kapaklı Giresunlular Derneği Başkanı Gökhan Çoban, "6 ay önce kurulan bir derneğin bugünleri görmesi bizim için çok anlamlı oldu. Bugünü Horon gecesi olarak belirtmemizin sebebi ise tüm Karadeniz halkını buraya toplamak ve horonun birleştirici gücünü kullanmaktı." Dedi.
Karadeniz bölgesinde yer alan diğer illerin ve Giresunlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede, yöresel kıyafetler ve Giresunspor flamaları dağıtıldı. Gece Mavi Karadeniz kanalında da canlı yayınlanırken, yörenin ünlü kemençe ve ses sanatçıları Köksal Yetkin, Erdem Bıçak, Güzel Esma ve Davul Zurna ekibinin performansı geceye damgasını vurdu.
Horon gecesi 7 den 70'e tüm vatandaşların katıldığı horon ve yöresel diğer oyun havalarıyla devam ederken, gece sonunda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e katkılarından dolayı Dernek başkanı Gökhan Çoban tarafından plaket takdim edildi.



 
Üst