• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gökkuşağı Diyetiyle Sağlıklı Ve Genç Kal...

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
ABD’li doğal tıp uzmanı Dr. Michael Muray, kalp, kanser, diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşlanmak isteyen kişilere gökkuşağı diyeti yapmalarını öneriyor.

Gökkuşağı diyeti, gün içinde her renkten sebze ve meyve tüketilmesini öngörüyor. Bu konuda çok satan 20 kitap yazan Dr. Muray, “Sebze ve meyvelerin rengi ne kadar canlı ve parlaksa antioksidan açısından da o kadar zenginler” diyor.

Doğal tıp ve beslenme konusunda kaleme aldığı kitapları Türkçe dahil 14 dile çevrilen Dr. Michael Muray’e göre hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşlanmanın anahtarı gökkuşağı diyeti.
Dr. Michael Muray

ABD’de 8 yıl süren bir eğitimle doğal tıp uzmanı olan Washington Bastry Üniversitesi’nden Dr. Michael Muray, gökkuşağı diyetinin her yaştaki insanın yapabileceğine dikkat çekiyor:
“Herkese gökkuşağı diyetiyle beslenmelerini öneriyoruz. Gün içinde gökkuşağındaki gibi her renkteki sebze ve meyvenin tüketilmesi gerekiyor. Sebze ve meyvelerin içerdikleri renk verici pigmentlere bitki kimyasalı flavonoidler diyoruz. Bu sebze ve meyvelerin içerdiği pigmentler yaşlanmayı geciktiriyor tümör oluşumunu da önlüyor.”

Siyah üzüm, vişne, ahududu, elma, incir sağlık deposu...
Dr. Muray’ın önerdiği gökkuşağı diyetinde siyah üzüm, vişne, ahududu, çilek, kiraz, kavun, incir şeftali ve elma sık tüketilmesi önerilen meyveler arasında. Sebze tüketiminde de brokoli, brüksel lahanası, bamya, enginar, domates, ıspanak, lahana, pancar gibi farklı renklerdeki sebzeleri tercih etmek gerekiyor.

Dr. Muray, kalp, diyabet, kanser gibi hastalıklara karşı doğal tıbbın önerdiği tedavi seçeneklerini ise şöyle sıralıyor:
“Kalp hastalıkları, diyabet şişmanlık gibi hastalıklarda hareket eksikliğinin rolü var. Ancak son çalışmalar dokulardaki antioksidan eksikliğinin yüksek kolesterol düzeyi kadar kalp krizi riskini yükselttiğini gösteriyor. Ayrıca vücutta omega yağ asitleri düzeyi de az ise kalp krizi geçirme riski yüzde 47’e ‘a kadar çıkıyor. Kanserde ise karmaşık korunma yöntemi kullanmak gerekiyor. Beslenme alışkanlıkları ve düzenli egzersiz bu hastalıkta da çok önemli. Kansere karşı omega 3 yağ asitlerinin koruyucu etkisi var. Özellikle meme, prostat kalın bağırsak, cilt kanserleri gibi kanserlerine karşı omega 3’ün koruyucu etkileri olduğu ve tümor gelişimini engellediğini gösteren çalışmalar var.”

ÖNERİLEN VİTAMİN VE MİNERALLER
Muray, gökkuşağı diyeti ve düzenli egzersizin yanısıra hastalıklardan korunmak isteyen kişilere de 3 vitamin ve mineral takviyesi öneriyor.

Günde bir kez yeşil çay yaşlanmayı geciktiriyor...
Dr. Muray günde 1 multivitamin, 1 yeşil çay, gingo biloba ya da üzüm ekstresi ile 1000 miligram omega-3 yağ asidinin alınmasının yaşlanmayı geciktireceğini belirtiyor.
 
Üst