• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Göktürk-2! ilk görüntüler alındı!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Göktürk-2 uydusundan ilk net görüntülerin 10 gün önce alınmaya başlandığını belirterek, ''Türkiye'den ilk görüntüler Antalya'dan, dünyadan ilk görüntüler Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinden alındı'' dedi.

Ergün, yaptığı açıklamada, uydunun günde 4 defa Türkiye üzerinden geçtiğini ve bu geçişler sırasında Türkiye'nin her yerinden görüntü alınabildiğini söyledi.

Uydudan 10 gün önce net görüntüler alınmaya başlandığını kaydeden Ergün, ''Türkiye'den ilk görüntülerin Antalya'dan, dünyadan ilk görüntülerin de Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinden alındığını'' bildirdi.

Görüntülerden ağırlıklı olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yararlanacağını anlatan Ergün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kendi yer istasyonunda bu görüntülerin elde edilmesi ve o görüntülerin işlenerek değerlendirilmesi olanağı bulunacağını ifade etti.
1pxpoint.jpg

10pxara.gif
 
Üst