• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Google “en iyi torent siteleri”ni arama sonuçlarında önermeye başladı

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Google “en iyi torent siteleri”ni arama sonuçlarında önermeye başladı


Artık arama sonuçlarının en üstünde Google tarafından önerilen “en iyi torrent siteleri” çıkıyor. Bu durum*Hollywood’daki yazar ve yönetmenleri gerçekten kızdırabilir.



İlk olarak**TorrentFreak*tarafından fark edilen bu durum, “torrent siteleri” ya da “en iyi torrent siteleri” İngilizce aramalarında sonuçları carousel formatında çıkarıyor. The Pirate Bay,*RARBG ve isoHunt gibi daha öncesinde korsanlıkla ünlenmiş sitelerin de aynı sonuçları içinde karşımıza çıkması gerçekten şaşırtıcı.

Google’ın bu değişikliği ne zaman yaptığı henüz belirsizliğini korurken TorrentFreak internet kullanıcılarının düzenli olarak yaptıkları torrent alternatifi aramalarıyla bu sonuca yol açtığını iddia ediyor.

Bu özellik torrent kullanıcıları için kullanışlı olsa da internet üzerinden yayın yapan siteler için yapılan arama sonuçlarında sorun yaratıyor.

Yazılım sürecinde Google bir şeyleri atlamış olmalı ki, yayın konusunda arama yapıldığında Hulu ve Crackle gibi yasal yayıncı alternatiflerinin yanında*Putlocker ve Alluc gibi çok da ünlü olmayan korsan platformların yer aldığı görülüyor.



Muhtemelen TorrentFreak’in de öne sürdüğü gibi bu konuda karar veren Google’daki yetkin insanlar değil. Bu, sadece algoritmanın yapılan aramalara göre otomatik olarak ortaya çıkardığı bir sonuç.

Bu yıl Google’ın ve Microsoft’un Birleşik Krallık’ta imzaladığı anlaşma ile çevrimiçi korsanlığın arama sonuçlarında yukarıda çıkmasının önüne geçeceklerinin sinyalini vermişti. Dolayısıyla bu, Google’ın kendi kendine verdiği bir karardan çok, algoritmanın inisiyatifi gibi duruyor. Algoritmalar Google’ın*başına*dert açmaya*bir süre daha devam edecek gibi görünüyor…

Webrazzi
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Ne güzel kat vardı :sigara Şimdi paramparça ettiler onu :sigara
 
Üst