• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Google, tarayıcısı Chrome için geliştirilen reklam engelleyicilere nefes aldıracak haberi verdi

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Google, Chrome için geliştirilen reklam engelleyicilere nefes aldıran kararı açıkladı: Erteleme sayesinde bir süre daha yaşamaya devam edecekler...​

Çok sayıda Google Chrome eklentisi, şirketin Chrome Web Mağazası'ndan silinmelerini Ocak 2024'e kadar erteleme kararını alması ile beraber kurumsal kullanım için bir yıl daha destek alabilecek. Google Chrome Geliştiricileri blogundaki bir duyuru, reklamları engellemek için tasarlanmış web tarayıcı eklentilerini etkisiz hale getireceği söylenen Chromium motorunda yapılan kapsamlı değişiklikler için yürütmeyi durdurma kararını bildiriyor.

Ancak Google'ın önümüzdeki yıl bir seri “deney” için geçici olarak devre dışı bırakılan mevcut Manifest V2 (MV2) API'si üzerine inşa edilen eklentilere tabi olacağını söylediği kişisel Chrome kullanıcılarına böyle bir erteleme sunulmuyor.

Yeni kurumsal politika, işletmelere iş akışları için kritik olan eklentilere erişim için daha fazla zaman tanıyacak olsa da, Google Chrome eklenti geliştiricilerinin, tarayıcının Manifest V3 (MV3) API'sini benimsemesine uyum sağlamaları için daha az zamanı var.
Google, Ocak 2023'ten itibaren platformda "güvenlik çıtasını yükseltmek" amacıyla Chrome Web Mağazası'ndaki MV2 eklentilerini artık vurgulamayacağını söylüyor.

MV2 eklentileri, Haziran 2023'ten itibaren görünürlükleri herkese açık olarak yayınlanamayacak. Mağazada zaten herkese açık olan eklentiler "Liste Dışı" olarak değiştirilecek. Bu, işletmeler için işlevsel olmaya devam etmelerine rağmen eklentilerin yeni kullanıcılar için kesinlikle keşfedilemez olacakları anlamına geldiğinden özellikle dikkat çekici bir karar.

Ayrıca Google, gelecek yıl yeni Chrome sürümlerinin yayınlanmasının ardından MV2 eklentilerinin "herhangi bir zamanda" çalışmayı bırakabileceği konusunda geliştiricileri uyarıyor.

Tartışmanın merkezinde, reklamlar gibi web içeriğini engellemek için kritik olan ve Chrome'un MV3 uygulamasının kaldıracağı bir API olan WebRequest yer alıyor.

Değişikliklerin ardından, Mozilla Firefox'un arkasındaki geliştiriciler, MV3 uygulamalarında WebRequest'i koruma niyetlerini açıkladılar. Mozilla, "İçerik engelleme, eklentiler için en önemli kullanım durumlarından biridir ve Firefox kullanıcılarının mevcut en iyi gizlilik araçlarına erişmesini sağlamaya kararlıyız" dedi…
 

Winter

Forum Yöneticisi
Üyelik Tarihi
20 Haz 2022
Konular
165
Mesajlar
4,404
MFC Puanı
41,510
Gizli işlerimiz için tam destek :) .. destekliyorum :))
 
Üst