• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Google'dan kişisel verileriniz ile ilgili kritik karar!

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Google kişisel güvenlik ve verileriniz ile ilgili önemli bir karara imza attı.​

internette güvenlik ve gizlilik artık eskisinden de önemli halde. Bu kapsamda 9to5Google'ın bildirdiğine göre Google, adresinizi, telefon numaranızı ve diğer kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizi içeren arama sonuçlarını kaldırmayı kolaylaştıran bir araç yayınlıyor. Şirket ilk olarak Mayıs ayında I/O 2022'de "sizinle ilgili sonuçlar" özelliğini ortaya çıkarmıştı. Bunu "kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizin Arama sonuçlarında bulunup bulunamayacağını kolayca kontrol etmenize yardımcı olmanın" bir yolu olarak tanımlamıştı.

adsiz-gpjP.png


Telefon numaranız, ev adresiniz veya e-postanız ile ilgili bir sonuç görürseniz sağ üstteki üç noktalı menüyü tıklayabilirsiniz. Bu, olağan "Bu sonuç hakkında" panelini açacak, ancak şimdi ekranın alt kısmında yeni bir "Sonucu kaldır" seçeneği de içerecek. Ardından, Google uygulamasındaki "Hakkınızda sonuçlar" adlı yeni bir menü öğesinde, sağ üstteki kullanıcı profilinize dokunarak isteği izleyebilirsiniz. Ardından, "Tüm istekler", "Devam ediyor" ve "Onaylandı" filtreleri aracılığıyla isteklerin ilerlemesini izleyebilirsiniz.

Aynı sayfa, "Bu sonucu neden kaldırmak istiyorsunuz" adımıyla yeni bir istekte bulunmanıza da olanak tanıyacak. Buradaki seçenekler arasında "Kişisel iletişim bilgilerimi gösteriyor", "Bana zarar vermek amacıyla girdiğim kişiyi gösteriyor", "Diğer kişisel bilgileri gösteriyor", "Yasadışı bilgiler içeriyor" ve "Güncel değil." seçenekleri yer alacak.

Elbette, iletişim bilgilerini Google Arama'dan kaldırmak, bunları web'den kaldırdığınız anlamına gelmeyecek. Yeni özellik ABD ve Avrupa'da yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya sunuldu, ancak yakında tüm bölgelere gelmeye devam edecek.
 
Üst