• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Google'ın Dünya Devi Olmasını Sağlayan Uygulaması: Gmail

-Ruhefza-

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Mar 2019
Konular
932
Mesajlar
4,109
MFC Puanı
1,190
15 yıl önce çıkan e-posta hizmeti, Google'ın bir arama motorundan fazlası olduğunu bütün dünyaya göstermişti.
Bundan birkaç yıl önce Google’ın CEO’Su Sundar Pichai, Google’a 1 Nisan 2004 tarihinde, yani Gmail’in çıktığı gün iş başvurusunda bulunmuş. Yıllar sonra şirketin CEO’su konumuna gelen Pichai, Gmail’in başta bir 1 Nisan şakası olduğunu düşünmüş.


Gmail’in çıkmasının üstünden tam 15 yıl geçti ve bir 1 Nisan şakası olmadığı aşikar. Gmail’in şu anda aktif olarak aylık 1,5 milyar kullanıcısı mevcut. Karşılaştıracak olursak, Yahoo Mail’in aylık kullanıcı sayısı sadece 228 milyon. Gmail, tabiri caizse ‘tırnaklarıyla kazıyarak’ ufak adımlarla AOL Mail ve Hotmail gibi büyük mail servislerini geride bıraktı.

90e09254dff9c35598c01a5dfc5d818c597df215.jpeg


(Gmail, 2004 yılında böyle görünüyordu)

Gmail’in çıkmasından 1 yıl sonra Google, Google Haritalar'ı piyasaya sürdü. Google Haritalar şu anda dünyanın 1 numaralı harita servisi konumunda. Google ayrıca Android işletim sistemini ve YouTube’u satın aldı. Bu uygulamalardan biri dünyanın en büyük mobil işletim sistemi, diğeri ise dünyanın en büyük video paylaşım sitesi. Internet Explorer, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı halindeyken Google, Chrome tarayıcısını piyasaya sürdü ve Internet Explorer artık neredeyse hiç kullanılmıyor. Bütün bu Google ürünlerinin aylık aktif kullanıcısı en az 1 milyar.


Özetle Gmail, Google’ın kendine güvenini getiren bir patlamaydı. Kimse sadece bir arama motoru servisinin böyle büyüyeceğini tahmin etmiyordu. Gmail olmasaydı Google bu günlere gelebilir miydi, bilinmez. Ancak şu anda dünyanın en önde gelen teknoloji devlerinden biri olduğu kesin.​
 
Üst