• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Görüntü Kalitesini Arttırmanın Yolları

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830
Merhabalar

Bilgisayarınızın ekranındaki görüntüyü etkileyen çeşitli unsurlar vardır. Kullandığınız monitör,LCD ve ayarları, Windows'un yapılandırılma biçimi ve bilgisayarınızı kullanma biçiminiz gibi unsurlar görüntü kalitesini etkileyebilir.Monitörünüzün doğru şekilde ayarlanması için monitörün belgelerine bakın.

Aynı anda çok fazla sayıda program kullanmaya çalışıyorsanız, bu da görüntüde dalgalanmalara ve bozulmalar neden olabilir. Bilgisayarınızda kararsız, kötü bir görüntü performansı varsa, aşağıda anlatılanlardan birini veya birkaçını uygulamayı deneyin.

1. Açık programların veya pencerelerin sayısını azaltın

Masaüstünüzde ne kadar fazla açık program varsa, Windows o kadar fazla sistem kaynağı tüketir. O anda kullanmıyor olduğunuz programları kapatmayı veya pencere boyutunu küçültmeyi deneyin.

2. Grafikle ilgili programlardan aynı anda fazla sayıda çalıştırmayın

Yalnızca birkaç program çalışıyor olsa dahi, bazı programlar (örneğin, görüntü düzenleme programları) ve özellikleri (örneğin, yüksek kaliteli görüntü ve ses veren televizyonlarda) sistem kaynaklarını aşırı derecede kullanır. Bu programlardan aynı anda çok fazla sayıda çalıştırılması sistem kaynaklarını zorlar ve görüntü kalitesini bozabilir veya görüntünün dalgalı olmasına, kesik kesik gelmesine neden olabilir.

3.Monitörünüzün çözünürlüğünü azaltın

Bazı bilgisayarlarda, çok yüksek çözünürlükler kullanıldığında düzgün bir şekilde görüntü için çok fazla sistem kaynağı kullanılır. Yüksek çözünürlüklerde sorunlarla karşılaşıyorsanız, sorun çözülene kadar çözünürlüğü düşürmeyi deneyin.Bunun için;

1.Görüntü Ayarları'nızı tıklatarak açın.
2.Çözünürlük altında, kaydırıcıyı istediğiniz çözünürlüğe getirin ve Uygula'yı tıklatın.

3. Renk düzenini değiştirin

Varsayılan masaüstü renk düzeni kullanıldığında görüntü kalitesi düşüyorsa, Windows XP/Vista/7/8.1/10 Temel gibi başka bir renk düzeni kullanarak performansın iyileşip iyileşmediğine bakın.Bunun için;

1.Görünüm Ayarları'nızı açınız
2.Renk düzeni listesinden başka bir renk düzeni seçin ve ardından Tamam'ı tıklatın.

4. Yüksek DPI görüntüler için tasarlanmamış programlarda otomatik yeniden boyutlandırma özelliğini devre dışı bırakmak için

DPI'yi 96'dan daha büyük bir değere ayarlamışsanız ve Windows Aero'yu (Windows Vista/7/8.1/10 benzeriz görsel deneyimi) çalıştırıyorsanız, bu Windows'un her sürümünde, yüksek DPI görüntüsü için tasarlanmamış bazı programlarda ekranda metin ve diğer öğeler bulanık görünebilir. O programlarda Windows XP stili DPI ölçeklendirmesini kullanarak, bu sorunun oluşmamasını sağlayabilirsiniz.

Yüksek DPI için tasarlanmamış programlarda metin ve ekran öğelerinin daha net görünmesi için ;

1.Kişiselleştirme'yi açmak için tıklatın.
2.Sol bölmede, Yazı tipi boyutunu ayarla (DPI) öğesini tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
3.DPI Ölçeklendirme iletişim kutusunda Özel DPI'yi tıklatın.
4.Windows XP stili DPI ölçeklendirme kullan onay kutusunu seçin ve Tamam'ı tıklatın.

Daha fazla bilgi için bkz. aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın

5833.jpg


Not:

Tüm Windows İşletim Sürümlerinde (WinXP/Vista/7/8.1/10) Başlat tıklatın arama kutusuna DPI yazın ve enterlayın.....DPI ölçekleme karşınızda....

5.Daha güçlü bir video kartına yükseltme yapma

Bir bilgisayarın video kartında, grafikleri gösterebilmek için kullanılan ayrı bir bellek vardır. Kartta ne kadar fazla bellek olursa, görüntü kalitesi de o kadar artar. Kartınız istediğiniz gibi bir görüntü sağlamıyorsa, daha hızlı bir video kartına yükseltme yapmayı düşünün.
 
Üst