• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güçlü ve Başarılı Bir İnsan Olmak - William Thourlby/Kitap Özeti

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Kitabın Adı Güçlü ve Başarılı Bir İnsan Olmak
Kitabın Yazarı William Thourlby
Yayınevi ve Adresi Form Yayınları, İSTANBUL
Basım Yılı 1994

KİTABIN ÖZETİ :

Yazar kitabın akışı içerisinde; "insanın hayatındaki başarılar için somut formüller vermekte, sadece giyinmeyi ve davranmayı ön planda göstermemekte, buna ilave olarak nasıl yaşanılacağı" hakkında tavsiyelerde bulunmaktadır. Yazarın kendi ifadeleri ile kitabın değerlendirmesi şu şekildedir;

Bu kitabın amacı, başkalarında size karşı bir güven duygusu yaratan kibar bir is tavrının ve görünümünün nasıl oluşturulacağını öğretmektir. Böylece siz, mesleğinizde en fazla zirveye ulaşma şansı veren tarzı geliştirebilirsiniz. Burada yer alan basit teknikler, uygulandıklarında başarıya giden yolda size yardım edecek ve güçlü, zengin insanların imajlarını korumak için kullandıkları "sessiz" sembolleri ve görsel ipuçlarını yakalamanızı sağlayacaktır.

Bu kitapta gösterilmeye çalışılan şey, dış görünümle güç elde edebileceği ancak bunun yeterli olmadığıdır. Dış görünümün mutlaka, iş dünyasında ve toplumda kendini uygun bir sunma şekli ile desteklenmesi gerekmektedir. Kibar tavırlar; iyi terbiye, zeka ve eğitim, toplum ve işle ilgili şartlara hassas olmanın göstergesidir. Uygun dış görünüm ya da giysi, kapıdan geçmenizi sağlar. Yerinde tavırlar ve görgü kuralları, bir yere ait olduğunuzu gösterir. Aslında bir çoğumuz, burada bahsedilen şeyleri zaten biliyoruz, ama genellikle bunların öneminin farkında değiliz.

Başarılı insanların çoğu, düzgün görünüm ve görgü kurallarının, doğru kullanıldığında sadece hayatta kalma mücadelesinde güç vermekle kalmayıp, yukarı doğru tırmanmada gerçek bir avantaj sağlayan kişisel ilişkileri kolaylaştırdığını çabuk kavramışlardır. Kişinin, bu becerilerin hepsini genç yaşlarda gerçekleştirmesi mümkün olmayabilir. Kaybedilen süreci telafi etmek her zaman mümkündür. Bu kitap başarmak için çalışmaya hazır olanlar ve kazanan bir tavır isteyenler için sosyal beceriler ve görgü kuralları kursu sayılabilir. Bu kitap sizi diğerlerinden ayıracak farklı bir kibarlığın formülünü vermektedir.

Bir işin yapılması için "gerekli olan şeylere" sahip olduğunuzu bilmek,, hedefleriniz ne olursa olsun, herhalde başarı formülünüze ekleyebileceğiniz en önemli faktördür. Yolunuza engeller çıktığında vazgeçeceğinize; bir projeye, tamamlanana kadar sıkı sıkıya sarılma alışkanlığını edinirseniz, tavrınızın size her zaman hedefinizin gerçekleştiği yönü gösterdiğini anlayacaksınız. Bunu başarmanızda size yardım edebilecek önemli bir şey, hedefinize ulaşmak için geçtiğiniz süreci gözünüzün önünde canlandırma yeteneğidir. Bir amacı ve tamamlanma aşamalarını kavramlaştırabilir ve gözünüzün önünde canlandırabilirseniz. Bu durum neredeyse işi yapmak demektir. "İnsan düşündüğü her şeyi başarabilir" sözü doğru bir ifadedir. Hayal ve görme gücü olan bir insan geleceği görebilir ve herhangi bir isi başarmak için akıl ve kararlılığı uygun bir şekilde birleştirebilir.

"Hayat ne hakkındadır?" sorusuna verilebilecek en ikna edici cevap, bunun hiçbir cevabı olmadığıdır. Hayat bir soru değildir, aslında deneyim biçiminde yaşadığımız bir dizi olaydır. Yaşadığımızı öğrenir ve bu tecrübeyi ele alışımıza göre biçimleniriz. Hayat dakika dakika, saat saat ve gün gün kendin yap tecrübesidir. Kendi hayatımız için sorumluluk alacak ve biçimlendirmeyi deneyeceksek, şu gerçeği anlamalıyız; "bu benim işimdir". Bunun işimiz olduğunu bir kez anladığımızda (hayatımızın kıvrımlarını, köşelerini, uçurumlarını idare etmek), ikinci becerilerimizi ve araçlarımızı sürekli geliştirmenin ve yükseltmenin sorumluluğumuz olduğu sonucuna ulaşırız. Bu aynı zamanda sürekli olarak önceki varlığımızın çeşitli yönlerini bırakmamız demektir. Bunda başarısız olursak, yeni durumlara uyum sağlamak için eski davranış kalıplarımızı kullanarak, katı ve hoşa gitmeyen bir insan olma tehlikesiyle karşı karşıya kalırız.
 
Üst