• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Günlük hayatınızı kolaylaştıracak faydalı püf noktaları

KalbimdekiDeniz

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
29 Eyl 2015
Konular
1,319
Mesajlar
1,594
MFC Puanı
940
Günlük hayatta zaman zaman küçük gibi görünse de canınızı sıkan, belki de o günkü performansınızı yarı yarıya indirecek sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bu bazen ekonomik yaşamınızı da etkileyebilir. Ancak bunun çözümü de çoğu zaman sizin elinizdedir. Hatta bu çözümlerden bazıları şaşılacak kadar da kolaydır.

Sosyolog ve aile planlamacılarının tespit ettiği, elektrik kesintisinden sonra yakılacak mumun nasıl kullanılacağı, ayakkabı alırken ve çamaşır yıkarken dikkat edilecek hususlara kadar pek çok pratik ve faydalı bilgi, o can sıkıcı aksilikleri giderebilir ve hayatınızı kolaylaştırabilir.

İşte o faydalı püf noktalarından sizlere önerdiğimiz, günlük hayatınızı kolaylaştıracak, faydalı püf noktalarından bazıları:

Elektrik kesildiğinde mum sıkıntısı yaşıyorsanız püf noktası: Elektrik kesintisi sırasında tek bir mum ışığıyla kaldıysanız mumu, ufak da olsa bir aynanın önüne koyun. Böylece mum ışığından iki kat daha fazla yararlanırsınız.

Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa püf noktası: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır. Veya ayakkabınızı kullanmadan bir gece önce içlerini iyice gazete kağıdı ile doldurup bir gece bekleyin. Sabah ayakkabılarınızı denediğinizde ayağınıza daha rahat olacaklardır.

Metal eşyalarınızın paslanmasından rahatsızlık duyuyorsanız püf noktası: Makas ve bıçak gibi metallerdeki pas lekesini çıkarmak için en iyi çare gazdır. Pas olan yeri birkaç defa gaza batırılmış bir bezle silin. Sonra da yünlü bir kumaş parçasıyla kurulayın. Pas lekelerinin gittiğini göreceksiniz.

Halınızdaki mobilya izlerini yok etmenin püf noktası: Halılarınızın ezilmiş yerlerini düzletmek için, ıslak bir bezle ılık ütüyü bu ezilmiş yerlerin üzerinde gezdirin. Bu işlemi yaparken ütüyü çok fazla bastırmamaya çalışın. Ezilmiş olan kısımların dikleştiğini göreceksiniz. Gerekirse biraz da fırçalayabilirsiniz.

Koltukların tozunu almak için püf noktası: Elektrik süpürgeniz yoksa ve koltuklarınızın tozunu almanız gerekiyorsa, şu yöntemi uygulayın. Tozunu alacağınız koltuğun üstüne nemli bir bez yayın, beze sopa ile vurarak tozunu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacağından hem odanız tozlanmaz, hem de koltuğunuz tertemiz olur.

Baş ağrısından kurtulmak için püf noktası: 2-3 adet kahve çekirdeğini bir çay fincanına koyup üzerlerine limon suyu sıkın. Çekirdekleri 3-4 dakika limon suyunda beklettikten sonra çekirdekleri yavaş yavaş yiyin. Başınızın ağrısı geçecektir.

Sigara dumanını gidermek için püf noktası: Birkaç misafiriniz birden varsa ve herkes sigara içiyorsa duman odayı hemen dolduruverir. Dumandan kurtulmak için odaya yanar vaziyette bir kaç mum yerleştirirseniz sigara dumanı tamamen yok olacaktır.

gunluk-hayatinizi-kolaylastiracak-faydali-puf-noktalari-ilgincbirbilgi

Taze ekmeği parçalamadan kesmenin püf noktası: Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Taze ekmeği keserken muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanız düzgün dilimler halinde ekmeği kesmenize olanak sağlayacaktır.

Mangal ızgaralarını temizlemenin püf noktası: Izgaranızı ılıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz.

Mum lekesini gidermenin püf noktası: Mum lekesi üstüne kurutma kağıdı koyup kızgın ütü ile lekeyi ütüleyin. Eriyen mum, yağ lekesi yapmadan kurutma kağıdına geçecektir.

Tavanızdan balık kokusunu gidermenin püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.

Yağlı veya pis şişelerin içini temizlemek için püf noktası: Şişeyi önce deterjanla yıkayın. Ardından duruladığınız şişenin içine sodalı su koyarak 5 dakika kadar şişeyi çalkalayın. Beş dakika sonra sodalı şuyu boşaltmadan şişenin içine kahve telvesi ilave ederek şişeyi 2-3 dakika daha sallayın. Bu sekilde sallanan şişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.

Fırına sinmiş yemek kokularından kurtulmanın püf noktası: Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın. Sirkeli su kötü kokuları alacaktır.

Dar ağızlı şişe ve kavanozları temizlemek için püf noktası: Şişe veya kavanozu biraz deterjan, biraz su ve bir kaşık pirinç ile çalkalayın. Şiş ve kavanozlarınız bu sayede pırıl pırıl olur.

Sıkışan fermuarı açmanın püf noktası: Kurşun kalemle sıkışan fermuar dişlerinin üzerini karalayın. Fermuar açılacaktır.

Boya badana kokusundan kurtulmanın püf noktası: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün ve bir kap suyun içine atın. Hazırladığınız bu kabı boya kokan odada kokuyu alana kadar bekletin. Şayet odadaki boya kokusu gitmez ise iki soğan yerine 4 soğan ile aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Taze portakal suyunu arttırmak için püf noktası: Portakalları sıkmadan önce soğuk suda bekletirseniz elde edilecek portakal suyu miktarını yarı yarıya arttırırsınız.

Bitkilerinize ekstra enerji kazandırmanın püf noktası: Yumurtalarınızı haşladıktan sonra kalan suyu saksılarınıza dökün. Bu su bitkiler için oldukça besleyicidir.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440


* Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.

* Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.

* Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.

* Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

* Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

* Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.

* Balığı seçerken son derece dikkatli olmalısınız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.

* Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur.

* Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz.

* Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.

* Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.

* Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin.

* Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır.

* Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.

* Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz. Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi. Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin. Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz.

* Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.

* Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.

* Sucukları serin bir yere asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin.

* Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar. Tencerenin dibini temizlemek de güç olur. Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın. Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın. Dibi tutmayacaktır.

* Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin.

* Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.

* Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.

* Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin.

* Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun.

* Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir.

* Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin.

* Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.

* Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz.

*Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.
 
Üst