• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gürcü Mantısı Hinkali - Düzce

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Gürcü Mantısı (Hinkali) için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 kg orta yağlı kıyma
2 adet iri kuru soğan
1,5 kg buğday unu
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri miktar su

Gürcü Mantısı (Hinkali) Nasıl Hazırlanır?

İlk olarak yoğurma kabına un alınır. İçine tuz, yumurta ve yeteri miktar kaynatılıp ılıtılmış su ilave edilir. Kulak memesinden biraz daha katı hamur yoğurulur ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kıyma bir kaba alınır. İçine çok ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber konur. Bir su bardağı su da ilave edilerek kıyma yumuşatılır. Dinlemiş hamurdan küçük bezeler hazırlanır ve on beş santim çapında açılır. Çok ince olmamasına dikkat edilir. Ortasına hazırlanmış kıymalı harçtan konur. Bohça şeklinde büzerek kapatılır. Bu şekilde hazırlanan mantılar bol su ile haşlanarak servis tabağına alınır. Arzu eden karabiber serperek servis edebilir. Bu yemeğin özelliği elle yenmesidir. Çünkü çatal batırılırsa hinkalinin içindeki sular akarak lezzetini kaybettirebilir.
 
Üst