• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güzel Bir Cilde Sahip Olmanın Püf Noktaları

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Makyajınızı Temizlemeden Asla Yatmayın

Bir davetten ya da işten eve geldiniz, çok yorgunsunuz. Yüzünüzde gündüzden kalma bir makyaj. Temizlemeye üşeniyor musunuz? Yapmayın! İyi ve parıltılı bir cilde sahip olmanın ilk kuralı cilt temizliğidir. Asla makyajınızı temizlemeden uyumayın. Bu size zannettiğinizden daha fazla zarar verir.

Uykunuzu İhmal Etmeyin

Az uyuduğunuzda cildinizin kötü göründüğünü farketmişsinizdir. Sebebi çok basit: Yeterince uyumadığınızda cildiniz yenilenmeye vakit bulamadığından, kötü görünür. Gün boyu cildinizin biriktirdiği toksikler, gece boyunca ciltten arındırılmaya çalışılır. Uykunun ideali yetişkinler için 7-8 saattir.

Retinollü Kremler Kullanın

35 yaşı geçen herkes aslında retinol veya retinoid içeren ürünler kullanmalıdır. Otuzlu yaşlardan itibaren cildin kolajen seviyesi azalmaya başlar ve cilt yaşlanma belirtileri gösterir. Daha az kolajen, ciltte sarkma, kırışıklık ve ton eşitsizliği anlamına gelir. Retinollü ürünler, kolajen sentezini uyarır ve kolajen üretimini destekler. Bu sebeple, gece kremi seçerken retinollü olmasına özen gösterin.

Kusursuz Makyajın Sırlarını Öğrenin

Doğru makyajın ilk sırrı, öncelikle cildi yeterince nemlendirmektir. Kuru cilde uygulanan makyaj cildinizin ağır ve mat görünmesine neden olur. Yani cildinize makyaj uygulamadan önce, cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız. Makyajda diğer önemli nokta ise, fondoten seçiminde cildinizin hava almasını sağlayacak ürünlere öncelik vermenizdir.

Aşırıya Kaçmayın

Mükemmel cildin sırrı her şeyi abartarak kullanmak değildir. Bütün kremler veya destekleyici ürünler ancak gerektiği kadar kullanıldığında işe yararlar. Ne kadar yararlı olursa olsun fazla ürün kullanımı cildinizin dengesini bozacaktır. Gereksiz kullanımlardan vazgeçin, bu konuda cilt doktorunuz sizi doğru yönlendirecektir.


 
Üst