- Üyelik Tarihi
- 22 May 2019
- Konular
- 2,801
- Mesajlar
- 9,706
- MFC Puanı
- 60,560
HİNDİ SOTE
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı hindi eti
2-3 adet domates
1 adet büyük bir soğan
5-6 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağı
Baharatlar
YAPILIŞI: Hindi etini yayvan bir pilav tenceresine alıyoruz, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşe koyuyoruz. Suyunu çekince yağı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip, son olarak domatesini ekliyoruz. Domates suyunu çekene kadar bekleyip ateşten alıyoruz.
KAYISILI PİLAV
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
8 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Bir buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Pirinci, tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp bol su ile yıkıyoruz. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavuruyoruz. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave ediyoruz. Su, toz şeker, tuz ve karabiber ekliyoruz. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı hindi eti
2-3 adet domates
1 adet büyük bir soğan
5-6 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağı
Baharatlar
YAPILIŞI: Hindi etini yayvan bir pilav tenceresine alıyoruz, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşe koyuyoruz. Suyunu çekince yağı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip, son olarak domatesini ekliyoruz. Domates suyunu çekene kadar bekleyip ateşten alıyoruz.
KAYISILI PİLAV
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
8 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Bir buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Pirinci, tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp bol su ile yıkıyoruz. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavuruyoruz. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave ediyoruz. Su, toz şeker, tuz ve karabiber ekliyoruz. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.