• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Haluja tarifi

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Haluja tarifi



Haluja, metez diye de bilinen bir tür mantı. Çerkez mantısı olarak da anılan haluja, Anadolu’da özellikle Eskişehir çevresinde sıkça yapılıyor. İç harcı soğan ve patates püresinden oluşan haluja için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Bu tarifi sizin de çok beğeneceğinizden eminiz. Mutlaka deneyin…
  • pisirme-teknikleri.png

    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
  • 1 kilogram patates
  • 1 kilogram kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kilogram un
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam reyhan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
Haluja tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Soğanı ocaktan alıp içine patates püresini ilave edin.
Tuz, reyhan ve diğer baharatlarla harmanlayıp ılınması için kenara alın.
Hamuru için un, tuz ve suyu derin bir kasede karıştırıp çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin.
Hamuru dört bezeye ayırıp 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra unladığınız tezgahta açın.
Hamurları bir bardak ya da kalıpla yuvarlak kesin.
Ortasına patatesli harçtan koyduğunuz hamurları mümkünse saç örgüsü gibi katlayın.
Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda haşlayın.
Diğer yanda sarımsağı dövüp kızdırdığınız sıvı yağda kavurun.
İçine kırmızı toz biber eklediğiniz tereyağını tabaklara aldığınız halujaların üzerine gezdirip servis edin.

Afiyet olsun…
 
Üyelik Tarihi
28 Nis 2020
Konular
91
Mesajlar
1,337
MFC Puanı
23,110
Bizim yemekler.Annem çok yapardı.İçine para koyarlardı küçükken yiyelim diye..))
 
Üst