• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hamile Kadınlar için Güzellik tüyoları

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Hamilelik döneminde bütün kadınların hayali öncelikle sağlıklı bir dönem geçirmek ve ardından güzelliğinden ödün vermemek. Bunun için bir çok formül bulunmakta.

İşte sizin için düzenlediğimiz, içinizdeki güzelliğin, görünüşünüze yansımasına izin verecek birkaç ipucu!

Depresyon: Ruh sağlığımızın yerinde olması hepsinden önce geliyor. Annenin ruh sağlığı bebeği de olumlu etkileyeceği için dikkat etmesi gerekiyor. Bunun için, uyku düzeni, beslenmelerine dikkat eden anneler hamilelik dönemi depresyonundan rahatça sıyrılabiliyor.

Hassas Cilt: Hamileyken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da cilt sağlığı. Çünkü cildiniz bu dönem, normalden daha hassas. Makyaj malzemelerinden uzak durmak, özellikle fondöten gibi gözenekleri tıkayıcı maddelerden kaçınmak gerek. İçinizdeki güzelliğin, yüzünüze yansımasına izin verin!

Metilbenzen: Zararı kanıtlanmış, kaçınılması gereken başka bir madde de metilbenzendir. Nedeni ise gelişimsel toksisiteye neden olması. Oje gibi ürünlerde en çok kullanıldığı için,dikkat etmekte fayda var.

Ruj: Bu makyaj ürününde yer alan kurşundan haberiniz var mı? Uzun süreli kullanımda vücutta kurşun birikimine neden olabiliyor. Özellikle hamilelikte dikkat edilmesi gerek.

Paraben: Hamilelikte kadınların bazı kozmetik ürünlerinden kaçınması gerekiyor. Bunların başında ise paraben içeren ürünler geliyor:Güneş kremi, makyaj malzemeleri, saç bakım ürünleri gibi. Bunun nedeni, parabenin koruyucu madde olarak kullanılması. Hormon sistemine zarar verebildiği gibi bazı kanser türlerine de etki ettiği biliniyor. Siz siz olun, bu özel döneminizde kozmetik ürünleri alırken içerisindeki maddeleri mutlaka araştırın.

Bronzlaşma:Bronzloşma güzelliğiniz için tercih edebileceğiniz bir şeyken hamilelik döneminde kaçınmanız gerekenler arasında. Özellikle bronzlaşma spreyleri, vücut ısısını arttırdığı için zararlı olabilir.

İstenmeyen Tüyler: Hamilelik döneminde kimyasal maddeler içeren tüy dökücü kremlerden kaçınmanız gerekiyor. Çünkü içerisinde bulunan tiyoglikolik asit kesinliği olmasa da sağlığınız açısından tehdit edici olabilir.
Retinoid: Bu dönemde retinoid içeren ilaçlar da sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Üstelik bu ana maddeyi içeren ilaçlar, düşük gibi doğum tehlikelerine de neden olabiliyor. Özellikle akne tedavisi gören hanımlar, mutlaka bu içeriğe dikkat etmeli.

Melazma: Hamilelik döneminde, vücutta oluşan, sonrasında kendiliğinden kaybolan lekeler olarak bilinir. Bunu önlemek için, güneş ışığına direkt olarak maruz kalmaktan kaçının. Güneşin dik olduğu öğlen vakti, dışarda vakit geçirecekseniz, yüksek faktörlü güneş kremleri, şapkalar ve daha uygun kıyafetler seçebilirsiniz.

Oksibenzon:Bu dönemde oksibenzon içeren ürünlerden de uzak durmanız gerekiyor. Çünkü bileşiminde bulunan zararlı maddeler hormonal bozuklukluklara ya da gelişimsel sorunlara yol açabiliyor. Güneş kremi kullanacaksak, mutlaka içeriğini bilmemiz gerekir.

Akne: Hamilelik döneminde hormonsal faktörler aknelerle başa çıkmanızı gerektirebilir. Bu dönemde önerilen, yağsız temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanmanızdır. Bitkisel içerikli ürünler de size faydalı olacaktır. Çay ağacı yağı ya da hamamelis içeren ürünlerİ deneyebilirsiniz.

Saç Bakımı: Saç bakım ürünleri, saç boyaları, şampuanlar, spreyler hamilelik döneminde dikkatli kullanılması gereken ürünlerdir. Bileşiminde bulunan P-feniledediyamin maddesi hamilelikte tehlikeli olabilir. Bu nedenle içeriğe dikkat etmelisiniz.

Formaldehit: Oje ve saç boyasının bileşiminde kullanılan bu maddenin kanserle ve gelişimsel zehirlenmeyle bağlantılı olabileceği düşünülür. Bu nedenle hamile bayanlar, oje seçimlerinden de dikkatli olmalılar.

Hindistan Cevizi Yağı:Bilinen eski yöntemlerden biridir. Hamile kadınlar bu yağı vücut losyonu olarak kullanabildikleri gibi, göğüs ucu kremi olarak da kullanabilirler.


 
Üst