• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hamile Olmanın Güzel Yanları

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Hamile Olmanın Güzel Yanları





1- Zaman
Bu dönemde zaman sıkıntınız hiç olmayacak. İşiniz ve programınız elverdiği sürece zamanı kendiniz için en iyi şekilde değerlendirin. Kitap okumak, şekerleme yapmak, film izlemek, bakım için zaman ayırmak gibi şeyler kulağa çok doğal gibi gelse de bebeğiniz olduktan sonra bir süre hayal olacak. Hayatınızın merkezine bebişiniz oturacak ve uyku için bile zamanınız olmayacak. Hayatınızın en güzel parçası için de her şeyi seve seve yapacaksınız. Ama hazır hamilelik döneminde fırsatınız varken zamanınızı çok iyi değerlendirin, kendinize ve eşinize zaman ayırın.


2- Alışveriş
Bu dönemde kilo aldığınız için canınız kendinize pek bir şey almak istemeyecektir. Ama kadınlardaki alışveriş dürtüsü hiçbir şekilde sonlandırılamaz. İlk üç ay bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemli. Bu ilk üç aylık dönemi atlattıktan sonra içinizdeki minik için alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz. Çok abartmadan kontrollü bir şekilde bebeğiniz için ihtiyaç duyacağınız eşyaları alabilirsiniz.


3- Saç
Hamileyken aldığınız vitaminler ve yediğiniz besinlerden dolayı saçlarınız gürleşir ve parlaklaşır. Dökülme oranı azalır ve saçlarınız sağlamlaşır.


4- Diş
Hamileliğinizin boyunca dişleriniz çok sağlıklı olacaktır. Aldığınız vitaminler ve kalsiyum ağırlıklı beslenmenizden dolayı dişleriz kuvvetlenecektir.


5- Regli
Hamileliğin en güzel yanlarından biri de regli olmamak. Özellikle regli dönemleri çok ağrılı geçen kadınlar için bu süreç büyük bir şans. Uzun bir süre ağrılardan ve kramplardan kurtulacaksınız.


6- Kilo
Hamile olmak kilo alıp, her geçen gün şişmanlamak anlamına gelmiyor... Bebeğinize faydalı olacak besinleri tüketerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Belki de hamilelik dönemi hayatınızda en sağlıklı beslendiğiniz dönem olacak. Sütü, yoğurdu, eti, balığı, meyve ve sebzeyi günlük menülerinizden eksik etmeyeceksiniz. Doğumdan sonra eski formunuzu kaybedeceksiniz diye dert etmeyin iyi bir beslenme programı ve sporla eski vücudunuza kavuşabilirsiniz. Önemli olan sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeniz ve bebeğinize kavuşmanız.
 
Üyelik Tarihi
16 Mar 2017
Konular
4
Mesajlar
419
MFC Puanı
130
Keşke burda yazılanlar kadar tozpembe olsa be güzelim. Bitse de normal hayatıma geri dönsem diye oturdum öylece bekliyorum :D
 
Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Sağ salim kucağına alırsın umarım bebeciğini canım benim. Bana göre de en zoru beklemek :/
 

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
25 Eyl 2015
Konular
41
Mesajlar
1,107
MFC Puanı
7,680
zor ya allah yardımcıları olsun.
 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
Ilk 3 ay hicte güzel değil, sonraki aylarda da bircok sikayetin olsada evladina kavusma ugruna katlaniyosun.. güzel yani ise onun Hareketlerini hissetmek ve alisveris:p
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Dokuz ay burnumda n geldi
Doğurdum kurtuldum dedim
Reflü oldum
Ama herşeye rağmen anne olmak güzel
Hamilelik kötü beee
 
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2017
Konular
18
Mesajlar
233
MFC Puanı
30
Hamileliğin güzel yani 9 ay sonra güzel bir bebek dünyaya getirmek. Bunun dışında vücudumuzda ki değişimleri hafta hafts görerek kendimizi keşfetmek olabilir.
 
Üst