Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hamsi Tatlısı

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,083
  • MFC Puanı
    329
  • MFC Seviyesi




Malzemeler
250 gr taze hamsi
250 gr un
5 yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
çeyrek limon suyu tuz
1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
1/2 fincan yeşil fıstık ve 1/2 fincan fındık
Meyve jolesi malzemesi
1 muz
1 portakal
100 gr ahududu
1 kırmızı elma
1 şeftali
2 su bardağı su
300 gr tozşeker
Şerbet malzemesi
1/2 kg tozşeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
HAMSİ TATLISI TARİFİ
Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ekleyip sürekli karıştırın. Yaklaşık 7 dakika kadar kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip, çeyrek limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın. Hamur ılıyınca yumurtaları birer birer kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırın. Hamsileri temizleyin ve kılçığını çıkarın. Küçük parçalara ayırdığınız hamuru elle açıp içine hamsiyi yerleştirin ve hamuru kapatın. Bu işlemi hamur ve hamsiler bitinceye kadar tekrarlayın. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın. Şurubu hazırlayın. Soğuk şuruba kızaran hamsileri atıp, beş dakika bekletin ve tepsiye hamsileri dizin. Muz hariç diğer meyveleri kabukları ve çekirdekleriyle birlikte küçük küçük keserek bir kapta birleştiriri. Su ve şekeri ilave ederek pişirin. Jöleyi ılık olarak kızarmış hamsilerin üzerine dökün. Yarım saat bekletip servis yapın.
 
Üst Alt