• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hayatta Kalma Taktikleri

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
- Eğer bir sabah bir ormanda uyanırsanız en yükseğe (trigonometrik istasyon) çıkıp bulunduğunuz yerin haritasını çıkarın.

- Şimşek çaktığı zaman ormandaysanız daha kısa olan ağacın yanında olun, uzun ağaçlara yıldırım düşme ihtimali daha fazladır. (Abd ve Almanya’da yapılan araştırmalara göre en çok yıldırım düşen ağacın meşe en az isabet edenin ise kayın ağacı olduğu tespit edilmiş; oranlar 1’e 100+)

- Tavşanlar yuvalarından fazla uzaklaşmazlar. Dolayısıyla ya bir tavşan izi ya da dışkısı görürseniz, yuvaya erişim mesafesinde olduğunuzu bilirsiniz.

- Dengenin önemli olduğu durumlarda asla hareket eden bir şeye bakmayın. Örneğin nehrin üzerindeki bir ağaç gövdesi gibi dar bir alandan karşıya geçecekseniz, altınızda akan suya bakmanız tüm dengenizi bozar.

- Kuzey yarımkürede dağların kuzey taraflarında daha fazla buzul görürsünüz. Güneye bakan yamaçlarda hayat belirtileri daha fazladır. güney yarımkürede ise bunun tam tersidir.

- Toprağın renginin koyulaşması, içindeki organik maddenin arttığını ve daha fazla besin içeriyor olduğunu gösterir.

- Günün en erken ve geç saatleri, en kolay iz sürme anlarıdır çünkü bu ışık açısı bir izin profilini çok daha açık bir şekilde gösterir.

- Ani sıcaklık değişimleri sis oluşmasına yol açar.

- Köpek dışkılarının sayısı artması medeniyete daha fazla yaklaştığınıza işarettir.

- Kara çamlar bazen orman kenarına ateş durdurucu olarak ekilir; ışığı severler ama orman yangınlarının ilerlemesini yavaşlatırlar.

- Eğer yüksek bir bölgede iseniz belli bir irtifanın üzerinde ağaç kalmaz. Rüzgârın ve ve ısının yerel ağaçlar için dayanılmaz bir noktaya geldiği çizgiye “ağaç çizgisi” denir. Ağaç çizgisi yüksekliğin en temel göstergesidir.

- Ağaçların boyu bulunduğu yükseklikle doğru orantılı olarak kısalır. Bir ağacın maruz kaldığı rüzgârlar ne kadar güçlü ise ağacın boyu o kadar kısalır ve gövdesi kalınlaşır.

- Bir dağ veya tepeye yürüyüş sırasında manzaranın birdenbire ortaya çıkmasının nedeni, ağaçların artık buraların yaşanacak bir yükseklik olmadığına karar vermesidir.

- Söğüt ve karaçam gibi ağaçların kükürtdiokside toleransları yoktur, bu nedenle bu ağaçların sağlıklı bir popülasyonuna rastlarsak, ağır sanayinin etkisinin ulaşmadığı tertemiz bir havanın tadını çıkaracağınızdan emin olabiliriz.

- Çoban püskülünün dikenleri, çevrede hayvanların ve insanların olduğunun bir göstergesidir. yolların ve patikaların yakınındaki çoban püskülü çalıları düzenli olarak budanır veya hasar görür, bu nedenle çok dikenli olarak büyür.

- Ağaçlar aynı zamanda toprak verimliliğinin de göstergesidir. Çınar, dişbudak veya karaağaçları gördüğünüz yerlerde toprağın verimli olduğuna emin olabilirsiniz.

- Ortamda su bulunulabilirliği ile bir ağacın ulaştığı boy arasında güçlü bir ilişki vardır.
Kuru topraklar kısa ağaçlara; rüzgârlı alanlardaki kuru topraklar ise çok kısa ağaçlara evsahipliği yapar.

- Gezegenimizde hiçbir simetrik ağaç yoktur ve güneşimiz böyle olması için kendi payına düşeni yapar. Tüm bitkiler enerji gereksinimi nedeniyle güneş ışığına bağımlı olduklarından, birçok ağacın güney tarafı daha çok ve yoğun gelişir.

- Kuzey Amerika'daki İroquois Kabilesi güneş veya yıldızlar görünmez olduğunda yön bulma için ağaçlardan faydalanırlardı. İşareterden ilki, ağaçların güneşi daha kolay görebilmek için güneye doğru eğildikleri, ikincisi ise kuzey tarafında daha kalın ve koyu olan kabuğudur.

- Tam parlak güneş altında olsa bile astronotların aydaki fotoğraflarında gökyüzünün tamamı siyahtır, eğer dünya’da da atmosfer olmasaydı, gökyüzü gün boyunca bile siyah ve yıldızlı olurdu.

- Gölgemizin boyumuzdan daha kısa olduğu durumlarda asla gökkuşağı göremeyiz, bu nedenle yaz günlerinin ortasında gökkuşağı göremiyoruz. güneş ne kadar alçakta olursa gökkuşağı görme şansımız o kadar yüksek olur, aynı zamanda o kadar da büyük olur. Bir gökkuşağının çember merkezi güneşin tam karşısıdır.

- Gökkuşaklarının yağmurun birkaç yüz metre çevresinde olduğumuzda oluşma ihtimali yüksektir, ancak mutlaka bir yerlerde yağmur yağdığı kesindir.

- Türkiye genelde batıdan gelen hava etkisinde kaldığı için sabahları gördüğümüz gökkuşağı ıslanacağımız anlamına gelir, akşamları gördüklerimiz ise genelde hava koşullarının parlak bir günbatımına doğru iyileşmek üzere olduğunu gösterir.

- Rüzgâra sırtınızı verin, en yüksek bulutları gözlemleyin, soldan sağa doğru bir hareket varsa havanın kötüleşme ihtimali yüksektir.

- Görebileceğiniz en düşük bulutların seviyesi ne kadar yüksek olursa, genel olarak hava o kadar kuru ve yakın zamanda bir yağış beklentisi o kadar düşük olur.

- Uçak izleri havada ancak nem varsa oluşur. Uçak izleri uzadıkça bu, havanın daha nemli olduğu anlamına gelir.

- Yaz sabahları sis genellikle gelen iyi bir havanın işaretidir çünkü zemin gece boyunca yoğun bir şekilde soğumuştur.

- Eğer sis içinde kalırsanız gökyüzüne bakın, mavi göğü görme netliğiniz sisin bitme sürecine işarettir.

- Av hayvanları (inek, koyun, geyik) genellikle arkalarını rüzgâra dönerek otlarlar ki arkadan gelecek tehlikenin kokusunu alabilsinler.

- Havada daire çizen bir kuşa rastlarsanız onun yeryüzünde bir av aradığı kesindir. Tavşanı yakaladıysanız şimdi kullanabilirsiniz.
 
Üst