• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Her gün çiğ sarımsak ve soğan yerseniz ne olur?

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
undefined




Bilim insanları Porto Riko’da 600’den fazla kadınının beslenme alışkanlıklarını araştırdılar. Araştırmada her gün çiğ sarımsak ve soğan tüketen kadınlar incelendi. Peki her gün soğan ve sarımsak yerseniz ne olur? İşte ortaya çıkan araştırma sonuçları...

Bilim insanların meme kanserinin nedeniyle Porto Riko'daki 600'den fazla kadının beslenme alışkanlıklarını analiz etti. Günde birden fazla soğan ve sarımsak yiyen kadınların meme kanseri geliştirme ihtimalinin yüzde 67 daha az olduğu tespit edildi.

Buffalo Üniversitesi ve Porto Riko Üniversitesi tarafından yapılan araştırma 6 yıla yakın sürdü. Yaşları 30 ile 79 arasında değişen 314 kadının ve 346 kontrol grubunun dahil edildiği çalışmada, geçen yıl boyunca soğan ve sarımsak tüketimiyle ilgili soru formunu doldurması istendi. Araştırmacılar ayrıca özellikle Porto Riko mutfağında yaygın olarak kullanılan sofritoyu ne sıklıkta yediklerini sordu. Sofrito, ince kıyılmış biber, soğan, sarımsak, öğütülmüş kekik, elma sirkesi, salça, su ve kişniş ile yapılan bir tür yerel bir sos olarak tüketiliyor.

Sonuca göre günde bir kereden fazla sofrito tüketen Porto Rikolu kadınlar, hiçbir zaman sofrito yemeyen kadınlara kıyasla, meme kanseri riskinde % 67'lik bir düşüş yaşadılar. Araştırmacılar, hem soğan hem de sarımsakta bulunan çok miktarda flavonol ve organosülfar bileşiğinin kanser önleyici görevde önemli rol oynadığını belirtiyorlar.

Geçmişte yapılan çalışmalarda da soğanlarda antioksidan görevi gören kuersetinin, sarımsakta bulunan allisinin kontrolsüz hücre bölünmesini engellediği saptanmıştı.
 
Üst