• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hitler Almanyası Uzun Bıçaklar Gecesi....!

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,087
Mesajlar
5,879
MFC Puanı
20,700
1639087999928.png
30 Haziran 1934 gecesi; Adolf Hitler, pek çok üst düzey SA grup üyesinin öldürülmesini emretmiştir. Bu olayda en az 85 kişi, SS ve Gestapo subayları tarafından katledilmiştir.Tarihe geçen bu olay Röhm Darbesi veya Sinekkuşu Operasyonu olarak da bilinir.

SA, SS ve Gestapo

SA (Sturmabteilung):
“Fırtına Birliği” olarak isimlendirilmiş, askeri bir birliktir. Osmanlı zamanındaki yeniçeriler gibi işlev ve örgütlenme olarak askeridir ancak birlik düzensiz gönüllülerden oluşmaktadır. Bu örgütün mensupları kahverengi gömlekler giydiği için onlara Kahverengi Gömlekliler de deniliyordu. Nazi Partisi’nin nasyonal, yani ulusal politikaları uyguladığını fakat halkı rahatlatacak sosyal politikaları uygulanmadığını düşünüyorlardı ve bu tutumlarından dolayı Hitler’in gözüne batıyorlardı. O dönemde SA’nın başındaki isim ise Ernst Röhm idi..

SS (Schutzstaffel): Koruma Timi olarak geçen bir birliktir. İlk kurulduğunda, polis görevi yapan silahlı parti militanlarından oluşuyordu. Daha sonra Hitler'in kişisel korumalığını yapmak için görevlendirilmişlerdir.

Gestapo (Geheime Staatspolizei): Fırtına Birlikleri'nden (SA) ve Alman polisinden dikkat çekenlerin alındığı karma bir birliktir. II. Dünya Savaşı sırasında önemli komutan ve generallerin korumalığını üstlenmişlerdir. Kimi zaman SS' lerle ortak da çalışmışlardır.
Gestapo, ayrıca savaş sırasında Almanya'da bulunan müttefik casuslarını ortadan kaldırmak için de kullanılmıştır.

Hitler SA’yı neden ortadan kaldırmak istedi?

1639088070412.pngErnst Röhm
Hitler, SA lideri Ernst Röhm’ün merkezi örgütleşme davranışlarından çekinmeye başlamıştı. SA artık bağımsız hareket etme amacı güdüyordu. Hitler’in gözüne iyice batmaya başlamışlardı. Alman ordusu da SA’dan hoşlanmıyordu. Hitler, Alman silahlı kuvvetlerin yüksek komuta heyetini tatmin ederek iktidarını sağlamlaştırmak istiyordu ve SA’yi bu noktada potansiyel bir engel olarak görüyordu.Hitler’in, SA’yı yok etme isteğinin, Alman ordusunun desteğini ve güvenini kazanma amacıyla oluştuğu söylenmektedir.

O gece öldürülen en az 85 SA üyesi için "casusluk" suçlaması yapılmış ve operasyondan sonra Adolf Hitler ordu üzerinde tam otorite ve hâkimiyet kurmayı başarmıştır. Operasyon, Hitler’in Avrupa sonra da dünya fethi için güçlü bir Alman Ordusu yaratma hazırlıklarını hızlandırmıştır. Tarihçiler hala bu vakanın, Nazi Almanya’sı için bir dönüm noktası olduğu düşünmektedirler.

Kaynak :
Kod:
http://www.tarihiolaylar.com/
 
Üst