• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hürrem Sultan Kanuni'yi Aldattı mı?

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Hürrem Sultan Kanuni'yi Aldattı mı?
Uzun zamandır söylenen haberlere, bilgilere göre; Selim'in babasına hiç benzemediği, uzaktan yakından alakası olmadığı tüm tarihçilerin gündeminde. Suların Getirdiği Padişah – II. Selim. kitabıyla tanınan, Yazar bu şüpheleri araştırmaya başladı. Romanın en başında “II. Selim’in babası Sultan Süleyman değildi!” diyorsunuz. Bunu neye dayandırıyorsunuz? Hürrem, Süleyman’a ihanet ettiyse bunu kiminle ve nasıl yaptı?
Öncelikle tüm tarihçilerimizin ortak dille Şehzade Selim’in babasına hiç benzemediğini vurgulamaları dikkatimi çekti. Başka tek bir şehzade için bu söylenmezken Selim için bu tespit neden yüksek sesle seslendiriliyordu? İkincisi, Selim’le Yahudi olduğu bilinen Yasef Nassi arasındaki ilişkiler, asla sıradan değildir ve bu ilişkiler konuyla ilgilenen tüm tarihçilerin dikkatlerini çekmiştir, diye açıklama yaptı.
o zamanlar Yasef Nassi'nin Harem'de özgürce dolaşmasının tek sebebi, Harem'de bulunan cariyelerin görüşebildikleri tek kişinin, Babaları ve kardeşleri olmasıdır.
Bu doğrultuda çıkan şüphelerin, Yasef Nassi'nin harem'de Hürrem'in babası olarak gösterilmesi olabileceği ortaya çıkıyor.
 
Üst