Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İç Pilavlı Tavuk Dolma

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,138
  • MFC Puanı
    10,324
  • MFC Seviyesi



MALZEMELER

1 adet büyük boy tavuk

İç pilav için:

15 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz biber

KAÇ ADET?
6 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
60 DAKİKA

Püf noktası:

Bütün tavuğun kemiklerini çıkartırken parçalanmamasına ve bütün kalmasına dikkat edin. Kullanacağınız tavuğun yağlı ve büyük olması da lezzetini arttıracaktır.

Pirinçleri önceden ılık suda bekletipduruladıktan sonra da kullanabilirsiniz.

Kuş üzümlerini ayıkladıktan sonra kumunun çıkması için bol suda bekletin. Bol suda yıkayıp süzdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Tavuğu fırın tepsisine göğüs kısmı alt tarafta kalacak şekilde yerleştirirseniz üzeri nar gibi kızaracaktır.

İç pilavı fırında da pişmeye devam edeceği için çok fazla pişirmemeye özen gösterin.

Servis önerisi:

Tavuğun içine doldurduğunuz iç pilav artarsa bir miktar daha tavuk suyu ilavesi ile pişirdikten sonra servis aşamasında kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

İç pilavı hazırlamak için; kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın.

Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tavaya aktarın. Tuz ekleyin. Pirinçleri yarı şeffaf bir görünüm kazanana kadar orta ateşte kavurun.

Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkkuş üzümü karabiber ve tarçın ekleyin. 2- 3 dakika daha kavurma işlemini sürdürün.


Sıcak suyu katın. Pilavı kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Demlenmesi için bekletin.
Keskin bir bıçak yardımıyla tavuğun tüm kemiklerini eklem yerlerinden kırarak çıkartın. Kemiksiz ve bütün bir halde olan tavuğa demlenen iç pilavı bir kaşık yardımıyla doldurun.

Pişme esnasında açılmaması için; tavuğun bacaklarını çapraz bir şekilde kalın bir mutfak ipiyle bağlayın. Tereyağı limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın. Tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.

Fırın kabına yerleştirdiğiniz tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayıppilavı ile birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
Üst Alt