• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İlk Görüşte Aşık Olunur mu?

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
5fa52de9c9de3d0c6cfadfef.jpg



"Herkesin çok merak ettiği o soruyu cevaplıyoruz; ilk görüşte aşık olunur mu? İlk görüşte aşk efsane mi yoksa gerçek mi?"

Birlikte bir hayat geçirme arzusuyla ‘bir olma’ arayışındayken, aşkın şehvetle karıştırılması olası bir durum gibi görünebilir. İlk görüşte birbirlerine aşık olduklarını iddia eden çiftler, ilişkilerine diğer çiftlerden daha tutkulu bir başlangıç yaptıklarını söylüyor. Ancak ilk bakışta aşık olanların yanılsama olasılıkları, diğerlerine göre daha yüksek olabilir.
İlişki uzmanları, ilk görüşte aşkın fiziksel çekimin neden olduğu şehvet duygusundan ibaret olduğunu vurgulasa da insanlar ilk görüşte aşkın mümkün olduğuna inanıyorsa, bu onu gerçek kılmaz mı?

Erkekler ilk görüşte aşka kadınlardan daha çok inanıyor

Yapılan bir ankete göre, kadınların yüzde 61'i, erkeklerin de yüzde 72'si ilk görüşte aşka inanıyor. Erkekler sadece kadınlardan daha hızlı aşık olmakla kalmaz, aynı zamanda duygularını kadınlardan daha hızlı ifade ederler.
Ancak araştırmalar, 18-29 yaş aralığındaki Y kuşağı kadınlarının yüzde 90'ının ilk görüşte aşka inandığını gösteriyor. 30-39 yaş arasındaki kadınlar içinse durum biraz farklı. Yaşla birlikte deneyim ve başarılı bir ilişkiye karşı değişen bakış açısı, aşkın sonsuza dek süren bir peri masalı olabileceğine inanmayı zorlaştırıyor. Bunun yanında aşkın sevgiye dönüşmesi, olgun kadınlar için güvenli bir ilişkinin başlayabileceğinin göstergesi olabilir.

Birçok insan bir gün ilk görüşte aşk yaşayacağını düşünüyor

Aşk söz konusu olduğunda, elbette en önemli şey inanç ve umuttur. İnsanlar ilk görüşte aşka inanırlar ve bir gün yaşayacaklarını umarlar. İster fiziksel ve duygusal bir bağlantı kurmaya yönelik doğuştan gelen bir ihtiyaç olsun, ister filmlerde ve kitaplardaki gibi masalımsı olsun, hayatımızda aşka yer verme fikri bile çoğumuza ilham verir. Aşk, uzun süreli ya da ilk görüşte olabilir, önemli olan en iyi şekilde paylaşılması ve ne kadar uzun soluklu devam edebildiğidir.
 

Şüheda

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Kas 2020
Konular
3
Mesajlar
449
MFC Puanı
7,320
Hoşlantı olabilir de ilk görüşte aşık olunacağını pek zannetmiyorum.
 

Ragnar

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
30 Haz 2015
Konular
1,446
Mesajlar
4,354
MFC Puanı
37,550
Olunabilir bence
 

TheMask

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
16 Kas 2020
Konular
2
Mesajlar
3
MFC Puanı
40
koi no yokan diye bi deyim var japoncada. tam olarak ilk görüşte aşk değil ama ilk kez gördüğün birini tanıyınca aşık olacağına emin olma hissi. buna inanıyorum.
 

Su°

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2016
Konular
4
Mesajlar
373
MFC Puanı
6,440
Eşim ile ilk karşılaşmamızda kuvvetli bir çekimin olduğuna inanıyorum çünkü istemesizce birbirimize bakıyorduk, ilk görüşte aşk mı yoksa elektrik mi bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda daha bağlı olduğumuzu söyleyebilirim aşırı ortak yönümüz var birbirimizi tamamlıyoruz, denginizi bulduğunuzda ya o size geliyor, ya siz ona gidiyorsunuz ?
 

Anduril

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
10 Eyl 2020
Konular
9
Mesajlar
562
MFC Puanı
10,740
ilk görüşte olunur mu bilmiyorum.. olanda vardır olmayanda..
ilişkinin kalitesinin; verilen emek , yaşanılan acı ve mutlulukların büyüklüğü kadar olabileceğini düşünenlerdenim...
aşk değil ama sevginin , her anlamda gösterilen çaba ,zaman ve kendini değerli hissetme süresinin bileşkesi mertebesinde olabilir diye kanaatindeyim...
 

Brida

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
15 May 2020
Konular
12
Mesajlar
513
MFC Puanı
8,810
ben şimdi bilimsel açıdan yaklaşacağım için hiç yorum yapmayayım sadece şunu diyeyim.

tanımadığınız ancak ilk karşılaşmada yoğun hisler içine girdiğiniz kişiler bizim için her zaman risklidir.
sağlıklı bir ilişki için ilk görüşte aşk konusunda acele etmeden onu tanımalı, zamanla duygular tekrar değerlendirilmelidir.
ve kişiyi sabit bir kalıba koymak yerine ayırt edici yanlarını keşfetmek için kendinize de fırsat vermelisiniz.
 

kuslarabenzer

Moderatör
Üyelik Tarihi
29 May 2020
Konular
347
Mesajlar
2,581
MFC Puanı
31,170
Okul zamanı kapıda bi çocuk görmüştüm. Böyle filmlerde olur ya hani tek bir kişi parlar gerisi flu durur. Aynen o şekilde o bembeyaz, etrafı görmüyorum parlıyordu böyle. 1 sene uzaktan kendi kendime aşk yaşamıştım ahah. Bence olur ya neden olmasın.
devamında tanırsan edersen büyük bir sevgiye dönüşür, yoksa söner gider :)
 

Cann

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
10 Eki 2020
Konular
2
Mesajlar
1,244
MFC Puanı
8,510
Bana ilk görüşte güzel gelenler çok oluyor :D
Aşk falan yaşadığımı düşünmüyorum ilk görüşte ??
 

ekin27

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
26 Kas 2020
Konular
1
Mesajlar
3
MFC Puanı
10
ilk görüşte belki etkilenip güzel bi enerji alınabilir ama sırılsıklam görür görmez aşık olmak sanki filmlerde olur gibi :)
 

casanowa*

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
5 Kas 2020
Konular
1
Mesajlar
13
MFC Puanı
260
Aşk değil de acayip bir ateş yakabilir içinde. Onun peşinden fütursuzca gittiğinde de kılıfına aşk dersin. Öteki türlü mal derler :rolleyes:
 
Üst