• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İmam Nablusi'den İslami Rüya Tabirleri

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
ABAJUR ALMAK
Faydalı bir işe başlamaya, geliri önceden bilinen ve belli olan işlere yorumlanır.

ABAJURLU LAMBA
Rüyada lambaya abajur takmak yapılacak bir işin tüm faydalarına tek başına sahip olmaya işarettir.

ABANOZ
Muhiddin-i Arabi'ye göre rüyada abanoz ağacı görmek iyi değildir. Bazı yorumcular ise rüyada abanoz ağacı görmek, uzak bir ülkeye seyahat etmeye işarettir demişlerdir. Abanozdan yap ılmış bir eşya görmek, hoş olmayan sonuçlarla karşılaşmaya işarettir. Kimileri de abanoz görmeyi kuvvetli ve inatçı biriyle karşılaşmaya yorarlar.

Rüyada aba görmek hayırla yorumlanmaz. Bazı yorumcular renkli aba giymeyi bolluğa kavuşmak diye yorumlarlar. Bir rivayete göre aba giyinmek, beklenmeyen bir yerden bir menfaat elde edileceğine işaret eder.

ABDEST ALMAK
Rüyada abdest almak genellikle ferahlamaya işaret eder. Bazen de rüyada abdest almak, ileri gelen kimselerin yanında ihtiyaçlarının karşılanmasına yorumlanır.

Rüyada temiz bir su ile abdest aldığını gören kimse, amacına kavuşur. Eğer abdestini tamamlamazsa amacına kavuşamaz. Rüyada abdest almak bütün dinlerde güzelliğe, Allah (C.C.) tarafından korunmaya delalet eder.

Rüyada soğuk bir mahzende abdest alan veya gusül yaptığını gören, çalınan eşyasını bulur. Rüyada abdest alıp namaza girdiğini gören kimse, üzüntü ve kederden kurtulur ve Allah (C.C.)a hamd eder. Abdest alınması caiz olmayan şeyle abdest aldığını gören kimse, mihnet ve meşakkat içinde bulunup ondan kurtulmayı bekler ve arzu ettiği şeyde noksan kalır.

Tüccar olan kimse rüyada abdestsiz namaz kıldığını görse, sermayesi olmadan mal kazanacağına delalet eder. Rüyada yatağında abdest aldığını, ayağa kalkmadığını ve şiddetli bir hastalık içinde bulunduğunu gören kimse hanımından veya dostundan ayrılır. Bazı yorumcular, rüyada abdest almak, rüya sahibinin yerine vereceği emanete veya ödeyeceği borcuna ya da yapacağı şahitliğe işarettir, derler.

Tanımadığı birinin başucunda abdest aldığını görmek: Kedere ve üzüntüye; kendi evinde abdest almak: O evde uzuncu bir süre oturamayacağına; temiz ve berrak bir su ile abdest aldığını görmek: Kederse ise kurtulacağına, hasta ise iyileşeceğine, borçlu ise ödeyeceğine ve korkulardan kurtulacağına işaret eder.

Sıcak su ile abdest aldığını görmek, istediği bir işin güç olacağına; abdesti tamamlamak, yapmayı planladığınız şeylerde başarı elde etmeye işarettir. Cünup olduğu halde abdest aldığını gören, çok zor bir iş yapmak zorunda kalır. Abdest aldıktan sonra eliyle avuçlayarak o abdest suyundan içtiğini görmek, hayır ve hasenata, berekete, hastalıktan şifaya, korkudan kurtulmaya işaret eder.

ABDESTHANE
Rüyada görülen abdesthane, define, mal, mülk ve varlığa işaret eder.

Bundan dolayı rüyada abdesthaneyi süpürdüğünü gören kimse, fakir olur. Eğer abdesthanenin taşıp aktığını ve onun bazı eşya ve kumaşlarını zayi ettiğini görse, üzüntü, keder ve sıkıntıya işarettir. Ayak yoluna düştüğünü ve ondan çıkmadığını

gören kimse hapsedilir. Abdesthaneye su dökmek, taşlarını y ıkamak, hasta ise iyişeleceğine; abdesthanenin kapısını kilitlediğini görmek, evinden bir kimsenin ayrılacağına işarettir.



 
Üst