• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İple Tüy Nasıl Alınır

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
En pratik ve en ucuz epilasyon yöntemlerinden biri olan iple tüy alma yöntemi hem zahmetsiz, hem acısız hem de daha iyi sonuç verir.

Tüy alma yayları ya da cımbızla alınan kaşlar ve tüyler kısa sürede daha kalın bir şekilde çıkarken iple alınan tüyler hem daha geç sürede hem de daha seyrek ve kalınlaşmadan çıkar.



Tüy alırken ip seçimi nasıl olmalı?

Tüy alma sırasında ipin kopmaması, parmaklarınızı kesmemesi ve yüzünüze acı vermemesi için doğru ipi tercih etmeniz oldukça önemli.

İp ince olursa tutarken zorlanma ve kopma gibi sorunlar yaşamanıza neden olur. Kalın ip ise tüylerin rahat alınamamasına yol açar. Bir kaç deneme ile doğru ipi tespit edebilir ya da özel tüy alma iplerini kullanabilirsiniz.



İple tüy nasıl alınır?

Yaklaşık 25 cm uzunluğundaki ipi iki kat yapın ve düğüm atarak bağlayın. İpi her iki elinizin arasına alarak açtırın ve ortasında burgu oluşuncaya kadar çevirin.

Baş ve işaret parmağınızı oynatarak cildin üzerindeki tüylerin iki ip arasında sıkışarak kopmasını sağlayın. İple tüy alırken bir elinizdeki ipi sabit tutup diğer elin oynatılması gereklidir.

Daha az acı hissetmek için tüy alma işleminden önce yüzünüzü sıcak su ile yıkayarak veya buhar maskesi yaparak tüy uçlarının yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

İlk başlarda zor gibi görünen iple tüy alma işlemini pratik yaparak kısa sürede öğrenebilirsiniz. Pratik yapmaya önce dudak üstündeki tüyleri almaktan başlayın. Tüy almayı öğrenmeden iple kaş almaya kalkışmayın. Aksi taktirde kaşlarınızın şekillerini bozabilirsiniz.
 
Üst