• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İşe Alım Sürecinde "Dijital Dönem"

Ragnar

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
30 Haz 2015
Konular
1,446
Mesajlar
4,354
MFC Puanı
37,550
Dijitalleşme artık hayatımızın her alanında. Özellikle son 15 yıldır dijital dönüşümün getirdiği birçok yenilik, özel hayatımız dışında iş hayatımızı da etkiliyor. Artık işe alım süreçlerinde de dijital uygulamalardan ve yapay zekadan söz ediyoruz. Bu yeni dijital dönemi ve günümüzdeki 5 dijital işe alım yöntemini sizler için derledik.

CV'leri yapay zeka seçiyor

Günümüzde birçok şirket, yapay zeka teknolojilerini kullanarak öz geçmişler arasından en uygun olanları işe alım uzmanlarının önüne getirilebiliyor. Böylelikle işe alım uzmanının aday havuzunda doğru alana ve adaylara odaklanmasıyla ciddi verimlilik artışı sağlanabiliyor.

Online toplantı uygulamaları ile iş görüşmesi

Belki de pandemi dönemiyle birlikte en fazla yaygınlaşan ve işe alım süreçlerinin hızlı bir şekilde parçası haline gelen yeniliği, online toplantı uygulamaları ile gerçekleştirilen iş görüşmeleri. İnsan kaynakları ve aday arasında belirlenen zamanda online gerçekleştirilen görüşmelerle her iki taraf sorularına kolayca yanıt bulabiliyor.

Sosyal ağlar üzerinden değerlendirme

Sosyal medya bütün sektörleri etkilediği gibi insan kaynakları alanında da artık önemli bir role sahip. İşverenler günümüzde en iyi adayları bulmak için sosyal medyaya başvurmaktan geri durmadığı gibi, adayları sosyal ağlardaki varlıkları üzerinden de değerlendiriyor.

QR kod ile iş başvuruları yaygınlaşıyor

Dijitale taşınan insan kaynakları süreçlerinde mobil uygulamalardan da yararlanılıyor. Özellikle iş başvurularında QR kod uygulamalarının arttığı gözlemleniyor. Şirketler, iş başvuruları için internet üzerinden QR kod ya da bir linkle oluşturduğu başvuru formunu adaylara sunuyor.

Video cevaplar ile iş görüşmesi

İlk iş görüşmeleri artık dijital olarak paylaşılan “video cevaplar” ile de yapılıyor. İnsan kaynakları uzmanı ve aday, bir gün ve saat belirlenmesine gerek kalmadan ilk görüşmeyi gerçekleştirebiliyor. Günümüzde adaylar, insan kaynakları uzmanının gönderdiği soruları oluşturdukları videolar aracılığı ile cevaplıyor ve değerlendirmeye sunuyorlar.
 

Brida

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
15 May 2020
Konular
12
Mesajlar
513
MFC Puanı
8,810
keşke gerçekten hakkaniyetle yapilsalar.
 
Üyelik Tarihi
28 Nis 2020
Konular
91
Mesajlar
1,337
MFC Puanı
23,110
Karşındaki ile konuşmadan ses mimik veya hareketlerini anlamadan pek mantıklı gelmiyor bana.
 

Ragnar

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
30 Haz 2015
Konular
1,446
Mesajlar
4,354
MFC Puanı
37,550
Gün geçtikçe teknoloji ilerliyor ve neler görecez ilerde
 
Üst