• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İSTANBUL / Güngören

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
İstanbul'un Avrupa yakasındadır. Güneyde Bakırköy ve Bahçelievler, batıda Bağcılar, kuzeyde Esenler ve Bayrampaşa, doğuda ise Eyüp ile komşudur.
Güngören ilçesi, 3 Haziran 1992'de yürürlüğe giren 3806 sayılı yasayla kurulmuştur. 11 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler, Abdurrahman Nafiz Gürman, Akıncılar, Gençosman, Güneştepe, Merkez, Güven, Haznedar, Mareşal Çakmak, Mehmet Nezihi Özmen, Sanayi ve Tozkoparan mahalleleridir.
Güngören ilçesi, adını, Bakırköy'ün Mahmutbey bucağına bağlı bir köy olan Güngören'den almıştır. Güngören Köyü'nde belediye örgütü 1966 yılında kurulmuştur. Bu belediye önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, sonra da Bakırköy Belediyesi'ne bağlanmış, 1992'de ilçe olduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müstakil bir belediye haline gelmiştir. 1993 yılına kadar Esenler'i de içine alan Güngören, Esenler'in ilçe olmasından sonra bugünkü sınırlarını elde etmiştir.​

Güngören Tarihi:


Çırpıcı deresi, Bir zamanlar " Vitoz " adıyla anılan Güngören Köyü'nün tarihinde önemli bir yer tutar. Burasının bir diğer önemi ise yaya ordularının görev yaptığı dönemde Avrupa' ya çıkışta ilk mola yerine uygun olmasıdır. Bu dere ve iki yakasındaki Çırpıcı çayırı bir vakitler İstanbul' un en namlı mesire yerlerinden birisiydi. Halk Hıdrellez' in ilk haftalarından itibaren kışa kadar her coma akın akın Kağıthane' ye Göksu' ya gittiği gibi buraya gelirdi.
 
Üyelik Tarihi
14 Kas 2013
Konular
772
Mesajlar
3,346
MFC Puanı
530
Kaldiğim istanbul semtidir. son 10 yıl içerisinde ani gelişmişliği ile göç alan semtlerin başında gelmeye başladı. Konum olarak merkezi bir noktada olması, ulaşım açısından en önemli özelliğidir.
Fakat her ilden hatta ülkeden göçlerin başlaması, tek bir yeşilliğin olmadığı, sokaklarından çarpık kentleşmenin dibine vurulduğu semttir.
Bakırköye yakın olması adına kısmen bazı yerleri modernken Bağcılar-esenler ilçelerine yakın kısımları varoş olan kısımlarıdır.
 
Üst