• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İstanbul Tematik Akvaryumu

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
istanbulakvaryum.jpg


Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi...

İstanbul Akvaryum; hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olacak. Kendi alanında ‘ilk’leri ve ‘en’leri olan bir proje.

Ziyaretçiler, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapacaklar.



Akvaryum coğrafi bir rota gözetilerek 16 farklı tema uygulanmıştır.Bunun yanısıra akvaryum kompleksi içinde bir de yapay yağmur ormanı dekoru bulunmaktadır. Burada deniz canlıların yanısıra tropik bölgelere özgü sürüngen ve kemirgenlere de yer verilecektir. Uygulanan her tema, o bölgeyi yansıtan coğrafi, tarihî, kültürel ve görsel ögelerle dekore edilecek; film gösterimleri, oyunlar ve grafiklerle desteklenecektir.


Akvaryumda temalı bölümler
Karadeniz
İstanbul Boğazı
Çanakkale Boğazı
Ege
Süveyş Kanalı
Kızıldeniz
Küresel Isınma
Akdeniz
Cebelitarık Boğazı
Doğu Atlantik (batık gemi)
Orta Atlantik
Batı Atlantik
Panama Kanalı
Pasifik
Nautilus (denizaltı)
Yağmur ormanı



Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alacak. Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlendi.

İstanbul Akvaryum, her anlamda uluslararası standartlarda ve alanında uzman kişiler tarafından yönetiliyor.

İstanbul Akvaryum’da bulunan tüm canlılar, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecekler.



Rakamlarla İstanbul Akvaryum
6.800 metreküp su hacmine sahip, toplam 64 adet tank,
100 dönüm arazi içerisinde, toplam 22 bin m2’lik 2 katlı dev proje,
İstanbul Akvaryum’a ait 1.200 araçlık 32 bin m2’lik otopark alanı,
6.000 m2’lik ziyaretçi alanı,
Karadeniz’den başlayıp Pasifik’e kadar uzanan 1,2 kilometre uzunluğundaki, özel temalı gezi güzergâhı,
Birbirinden ilginç türlerin bulunduğu yaklaşık 1.500 çeşit,toplam 15 bin adet deniz ve kara canlısı,
2 adet 15 kişilik 6 akslı 5D sinema salonu, 7 ayrı film izleme seçeneği, rüzgâr, sis, su gibi efektler yaşatan sıra dışı sistem,
İstanbul Akvaryum içerisinde 470 m2’lik alana sahip hediyelik eşya birimi,
Gezi güzergahı üzerinde 3 kafe,
Bir tarafı Panama Kanalı manzaralı, diğer tarafı deniz manzaralı 1 adet restoran ,

İstanbul Akvaryum’da 5D Sinema Keyfi

İstanbul Akvaryum bünyesinde hizmet veren dünya üzerindeki en iyi hareket programlanmasına sahip 5D 6 akslı sinema, çok boyutlu simulasyonlar konusunda uzman, İtalyan Ferretti International S.R.L.’nin bir ürünü...

15 kişilik bu özel sinema, sunduğu yedi ayrı film seçeneği ile izleycileri birbirinden farklı dünyalara götürüyor. Misafirler, izledikleri filmi taktıkları özel gözlüklerle üç boyutlu olarak algılamakla beraber, rüzgar, sis, su ve farklı türlerdeki dokunma efektleriyle daha önce hiç karşılaşmadıkları sanal bir şölen yaşıyorlar. Şu anda Türkiye’deki alışveriş merkezlerinde bulunan 5D sinema sistemlerinden farklı olarak sahip olduğu altı adet piston üzerinde hareket eden bir platform ile yanal hareketi de mümkün kılan 5D 6 akslı sinema; sis, rüzgar ve su efektlerinin yanı sıra, dokunma, yüze ve enseye şok üfleme, öne arkaya, sağa sola hareket dışında dairesel hareketleri ile biniş keyfini maksimuma çıkarıyor.
CE sertifikalı ve tüm Avrupa Birliği güvenlik standartlarına (TUV Essen) uygun olarak üretilmiş Ferretti 5D Sinema’da gösterilen filmlerin tamamı Belçika orijinli nWave üretimi lisanslı filmler olup toplamda yedi adettir. Cosmic coaster, Cosmic race, Hunted mine ride, Skate race, Jetpack adventure, Aquaride, Ocean jungle olmak üzere yedi farklı film seçeneği sunan 5D Sinema ücreti ilk film için 10 TL.’dir.
 
Üyelik Tarihi
29 Kas 2012
Konular
593
Mesajlar
2,088
MFC Puanı
840
Harika biryer, görmenizi şiddetle tavsiye ediyorum :)
 
Üst