• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İştirak Nafakasının Artırılması talebi dilekçe örneği

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
İştirak Nafakasının Artırılması talebi dilekçe örneği

Sözlük anlamı “infak edilen şey, harç, yaşamak için gerekli azık, mal, aile reisinin ev halkı için bulundurması gereken yiyecek, giyecek ve diğer ihtiyaçları” ifade eden nafaka, kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, hayatlarını sürdürebilmeleri için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne denir. Mükellef eş, müşterek çocuklar, altsoy, üstsoy ve kardeşler için bu ihtiyaçlarını temin ile yükümlüdür.

İştirak nafakası boşanmanın çocuklarla ilgili sonuçlarından biridir. Türk Medeni Kanunu’na göre koşullar gerektiriyorsa çocuklara tedbir nafakası, iştirak nafakası ve yardım nafakası bağlanabilmektedir. Çocuklara boşanma kararının kesinleşme tarihine kadar verilen nafaka tedbir nafakasıdır. Boşanma kararının kesinleşmesinden sonra çocuk için verilen nafakaya iştirak nafakası denir. Çocuğun, yiyecek, giyecek, barınma, sağlık, dinlenme, eğitim-öğretim, harçlık, ulaşım giderleri İştirak nafakası kapsamına girmektedir. Bu nafakanın yetmemesi durumunda arttırım talebi bir dilekçe ile ilgili mahkemeye başvurması gerekmektedir.

İştirak Nafakasının Artırılması talebi için dilekçe nasıl yazılır?

…………. MAHKEMESİNE

ANKARA

DAVACI :Hasan Boydar

VEKİLLERİ :…….

DAVALI :…….

KONU : Aylık ……………….. olan İştirak Nafakasının ……. Arttırımı ile Aylık ……. ye Çıkartılması Talebimiz Hk.

AÇIKLAMALAR :1-Davalı ……. ile müvekkilemiz ……. Asliye Hukuk Mahkemesinin ……. tarih, ……. E. ve ……. K. Sayılı ilamı ile boşanmışlardır.

2-Boşanma sonucunda eşlerin müşterek çocuğu ……. doğumlu …….’un velayeti annesine bırakılmıştır. Müşterek çocuğa bu ilamda nafaka bağlanmamıştır. Ancak ağırlaşan hayat şartları karşısında çocuğun masrafları ve okul giderlerinin artması sonucu müvekkilemiz müşterek çocuğa nafaka bağlanması için ……. Asliye Hukuk Mahkemesinde ……. E. sayılı dosya ile dava açmıştır.

3- ……. Asliye Hukuk Mahkemesinin ……. tarih, ……. E. ve ……. K. Sayılı ilamı ile müşterek çocuk ……. için aylık …….-TL iştirak nafakasına hükmetmiştir.

4- ……. yılında hükmedilen aylık …….-TL iştirak nafakası günün ekonomik koşulları ve müşterek çocuğun büyümesi ve ihtiyaçlarının artması sonucu yetersiz kalmıştır. Müşterek çocuk Necdet Onur halen Anadolu Lisesi altıncı sınıfta okumaktadır.

5-Davalının ekonomik durumundaki düzelme, yüksek enflasyon karşısında paranın alım gücündeki düşüş ve müşterek çocuğun ihtiyaçlarındaki artışta göz önünde bulundurularak bu davanın açılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

YASAL NEDENLER : HUMK., MK. Ve İlgili Mevzuat

KANITLAR :

1. ….. 1 AHM ../… E. Sayılı Dosyası

2. ….. 2 AHM ../… E. Sayılı Dosyası

3. Tarafların Mali ve Ekonomik Durum Araştırması

4. Nüfus Kayıtları, Tanık, Yasal ve Takdiri Diğer

İSTEM SONUCU : Arz edilen nedenlerle aylık ……. olan iştirak nafakasının ……. arttırımı ile aylık ……. ye çıkartılmasına yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

DAVACI VEKİLİ

Av.

Av.
 
Üst