• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İstop Nasıl Oynanır

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Bir top oyunudur.Oyuncular arasından seçilen ebe topu havaya fırlatır ve oyunculardan birinin ismini söyler.İsmi söylenen oyuncu topu yere düşmeden yakalamaya çalışırken,diğer oyuncular toptan uzaklaşmaya çalışırlar. Oyuncu topu yere düşmeden yakalamayı başarırsa“İSTOP” diye bağırır.O anda bütün oyuncular oldukları yerde durmak zorundadır.Topu yakalayan oyuncu topu havaya fırlatır ve tekrar oyunculardan birinin ismini söyler.

İsmi söylenen oyuncu topu yere düşmeden yakalamayı başaramazsa, topu yakaladığı noktada “İSTOP” diye bağırır ve toptan uzaklaşan bütün oyuncular oldukları yerde dururlar.Ebe diğer bir oyuncuyu topla vurmaya çalışır.Oyuncu vurulmamak için yerinde sıçrayabilir,eğilebi lir ama yerini değiştiremez.Bu oyuncu isterse topu tutmayı da deneyebilir.

Topu tutabilirse ,bu kez de ona top atan oyuncuyu vurmaya çalışır.Oyuncu topu tutamaz ve vurulursa yeni ebe olur.Top oyuncuya isabet etmezse , topu atan oyuncuya ceza verilir Bu ceza genellikle diğer oyuncuların bu oyuncuya sırayla top atması şeklindedir.
 
Üst