• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İşyerinde Mutlu Olmanın Yolları

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
İşyerinde Mutlu Olmanın Yolları

Uzman İş ve Organizasyon Psikoloğu E. Selin Uçal, bu süreç içinde boğuşurken; mutluluğu yakalayabilmek için bazı tavsiyeler sunuyor:

Motivasyon başarının anahtarıdır:
İnsanın kişisel motivasyonu anlama anahtarı, o kişiye enerji veren aktiviteler; kişiler; yerler ve ortamlar içerisindedir. Örneğin, bir sistem analizcisinin ekip çalışması ile başardığı bir buluş, onun motivasyonunu devamlı kılan anahtardır. Ancak, patronu ve çalışma arkadaşları veya bulunduğu ortamın değişikliklere direnç göstereceğini hissederse, bu kişi her üç veya dört senede bir, kariyerinde değişiklik yapar ve her yeni işte kendisini daha enerji dolu, şevkli hisseder.


Başarı için çok çalışmalı:
Herhangi bir küçük fark yaratmak için bile hazırlık ve çok çalışma gerekir. Bill Gates başarıyı yakalamadan önce bir bilgisayar kurdu. Micheal Jordan çok büyük bir basketçi olmadan önce lisede çok çalışkan bir atletçi idi. Bu her iki insan çok zenginler ancak ne çok çalışmaktan ne de başarısızlıktan dolayı hiç yılmadılar. İhtiras başarının içinde bir faktördür ancak ihtiras tek başına yetmez, ciddiye alınmayan rüyalar, hayal kırıklıkları veya hak ettiği halde başarıyı yakalayamama hissi, başarıya giden yolun engelleridir. Herhangi bir yatırım, zaman ve para harcamadan doğrudan ödüle ulaşmak güzel bir şey, ancak bir uzmanın söylediği gibi “Suyun üzerinde yürümek bir günde öğrenilmez.” Her gün küçük kazançlar veya ödüller elde etmek, büyük ödülü hedeflemekten daha doğru olacaktır.


Hayal kur ve takip et:
Misyonlar, mükemmelliğe giden yolun değerleri veya rüyalarıdır. Zirveye çıkanların iş hayatında onları farklı kılan unsurlar araştırıldığında tümünde hayalleri doğrultusunda gitmek ve hayallerine inanmak olmuştur.


Kendinizi ve yeteneklerinizi takdir edin:
‘Multiple Intelligences’, çeşitli zekâlar konusunda yapılan araştırmalar, insan potansiyelini daha iyi anlamayı kolaylaştırmıştır. Toplumun geleneksel ve analitik yeteneklerine karşılık daha iyi geniş vizyonla lingustik (dil), müzik, kas, duygusal, kişisel ilişkiler, içgüdüsel zekâ konuları irdelenmiştir. Kişinin kendisini ve yeteneklerini anlaması, o kişinin sahip olduğu potansiyel kariyer vizyonunu genişletir. Çoğu yetenekli insan sahip olduğu tüm kabiliyetlerini kullanmaz, ancak yeteneklerini ortaya çıkarmaya karar verdiğinde; ilerideki kariyer yoluna büyük katkıda bulunabilir.
Kendinizi yönetin:


Zekâ ile başarının doğrudan bir ilişkisi yoktur. Çok zeki olmayabilirsiniz, ancak kendinizi iyi yönetirseniz, çok başarılı olabilirsiniz, elbette bunun içerisinde; duygularınız ve davranışlarınızla iyi bir ilişki geliştirmek de olmalıdır.


Ölçülebilir riskleri alın:
Kurallar bize tehlikeler karsısında tedbirli olmamızı öğretir. Rekabet ortamının olduğu bu dünyada iyi bir kariyer yapmak için bazı riskleri almaya istekli olmanız gerekir. Ancak gerçek tehlike ile fanteziyi ayırmak gerekir. Risk almadaki başarının anahtarı, risk toleransını bilmekten geçer, bunu da yapabilmek için karar verirken en kötü senaryoyu düşünerek muhtemel potansiyel zararlar hesaplanmalıdır. Başarısız olma riskinden dolayı risk almayı denememek, hata yapma riskidir. Arşimet dünyayı hareket ettirmek için iki nesnenin gerektiğine inanmıştı. Bir sopa ve bir dayanak, sopa sizsiniz ve dayanakta sizin kişiliğiniz, yeteneklerininiz ve ilgi alanlarınızın bileşkesidir.
 

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Işinde başarılı olmak yeterli bence :D moralin bozulmaz hiç en azından :) aslında ortamda etkiliyor. Ne kadar da her şey mükemmel olursa olsun ortamdan kaynaklı ruhsal bir bunalım vs olabiliyor.

Emeğine sağlık canımm :*
 
Üst