• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İtibar Dergisi

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
İtibar, yeni yayın döneminin ilk sayısı olan Ekim sayısında 15 Temmuz konulu yazılarıyla dikkatleri üzerine çeken Ercan Yıldırım’ın bir yazısına yer veriyor.
Türk edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, kapak tasarımında da değişikliğe giderek 61. sayısıyla okuyucusunu selamlıyor. İstikrarlı yazılarıyla derginin fikriyat sayfalarını omuzlayan Ercan Yıldırım siyasi kültürümüzün temellerini sorguluyor. Ona göre, siyasi kültürümüzün temelinde din ve ekmek kavgası var. Ne kadar kutuplaşma olursa olsun, yeni dönemin de başat kavgası bu iki alan üzerinden gelişiyor diyen Yıldırım, ekmek ve din talebinin aynı zamanda Kemalizm’in yumuşak karnı olduğunun altını çiziyor. Millet, ekmekten de dinden de vazgeçmek istemiyor. 15 Temmuz işgal hareketi karşısındaki direnç aynı zamanda bununla bağlantılı. Harbi Umumi’den günümüzde kısa Türkiye tarihi olarak da okunabilecek yazı şu cümlelerle sona eriyor: “Kitleleri ekonomi yönlendirir, en nihayetinde varoluş ekmeğe dayanır, Türkiye söz konusu olduğunda ise din, ekmek kadar su kadar hayatidir.”
İtibar, Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. İbrahim Tenekeci’nin “Otoparkta Bir Sığla” adlı şiiriyle edebiyat sayfalarını açıyor. Derginin edebiyat ve kültür sayfalarından dikkat çeken birkaç satır şöyle: Dergi, Mustafa Ruhi Şirin’in “Anka Gibi”, Emel Özkan’ın “Nerdedir” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Mehmet Aycı’nın tabir edilmeye açık arka kapaktaki şiiri de dikkat çekiyor. Necip Fazıl Hikâye Ödülünü alan Mustafa Çiftçi’nin “Kuşçu” metni dikkat çekiyor. Seydi Alkan’ın “Tarla” öyküsü ise etkileşimli tahtayla etkileşemeyen bir öğretmeni anlatması bakımından son derece güncel. Dergideki sürpriz metinlerinden birisi de Ali Emre’nin merakla beklenen Nurettin Zengi romanından bir parça: “Halep’in Aslanı”. Hayrettin Orhanoğlu Ali Emre şiiri üzerine oylumlu bir yazı kaleme almış. Orhanoğlu, Emre’nin şiirini Mehmet Akif, Necip Fazıl ve Sezai Karakoç bağıntısıyla gelen düşünce şiiri geleneği çerçevesinde anlamlandırıyor. Cihan Aktaş ise oteller konulu yazılarını değişik mekânlar üzerinden dokumaya devam ediyor. Necip Tosun da genç öykücülerin dikkatle okuması gerek bir metinle dergide yer alıyor: “Genç Öykücüye Yol Haritası”. Cemal Şakar, öykücülüğümüzün önemli isimlerinden Bahaeddin Özkişi’yi inceliyor, yazarın metni üzerine eleştirilerini dile getiriyor.
 
Üst