• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İyi mangal yapmanın püf noktaları

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
İyi mangal yapmanın püf noktaları
ml6gPS.jpg

"Mangaldan anlarım" sözünün hakkını bu ipuçlarıyla verebilirsiniz.

Hafta sonu tatillerinde ya da bulunan her fırsatta severek yapılan ve keyifle tüketilen mangal ızgaralarda, işin püf noktasını bilmek hem sağlık hem de lezzet açısından oldukça önemli. Havaların da güzelleşmesiyle kurulan piknik masalarında lezzetli mangal yemenin ipuçları;

- Mangal ateşi asla harlı yanan bir ateş olmamalı. Yanan ateşte et pişirmek kansere davetiye çıkarıyor. Ortaya çıkan karbonmonoksit et ile birlikte vücuda alınıyor.

- Eğer etin ızgaraya yapışmasını istemiyorsanız, bir büyük baş soğanı ikiye bölün ve suyunu ızgaraya sürün. Izgara böylece temizlenmiş de olacak.

- Birkaç diş soyulmamış sarmısağı hafifçe ıslatıp mangal kömürünün üzerine pişmenin son bir-iki dakikasında atarsanız, bunların yanmasıyla çıkacak dumanın aroması da etlerinize ve hatta ızgara sebzelerinize muhteşem bir lezzet katar.

- Et ve tavuk aynı anda pişirilmemeli. Pişme esnasında birbiri ile temas eden et ve tavuktaki bakteriler birbirine karışacağı için vücuda zararlı bakterilerin girmesine neden olacaktır.

- Et ya da tavuğun daha farklı bir lezzet vermesi için farklı karışımlarla bunları marine etmek iyi fikir olabilir. Ayrıca, etler pişerken bunları arada sırada bir fırça kullanarak zeytinyağıyla yağlamak ve hatta üzerlerine marine karışımından ara sıra sürmek gerekir.

- Etlerinizi sık sık çevirerek eşit pişirmeli ve çok fazla pişirip kurutmamalısınız. Etler en azından orta pişmiş olmalı ve bir miktar sulu kalmalıdır. Aksi halde yediğiniz şeyin tahta parçasından farkı kalmaz.

- Mangal tekniği en kolay pişirme tekniklerinden biridir. Ama buna rağmen sürekli bir dikkat gerektirir. Bu hem pişen malzemenin lezzeti ve doğru pişmesi, hem de olası bir tehlikenin önlenmesi içindir. O nedenle mangal işine başladıktan sonra mangalın başından mümkünse ayrılmayın.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Sağlam mangal yaparım heaaaa
 
Üst