• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

iZMİR'de Korkutan deprem!!!

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden gelen son dakika habere göre, Ege Denizi'nde 6,2 büyüklüğünde deprem oldu. Şiddetli deprem İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'de de hissedilirken İzmir ve Muğla çevresinde büyük paniğe neden oldu. Depremin merkez üssünün İzmir Karaburun olduğu açıklandı. Karaburun'daki şiddetli depremin ardından 4,9 ve 4.0 şiddetinde iki artçı deprem daha oldu.

İstanbul'da da hissedilen korkutan bir deprem meydana geldi. Kandilli ve AFAD'dan gelen son dakika habere göre, 6,2 şiddetindeki depremin merkez üssü İzmir Karaburun. Deprem, İstanbul'un yanı sıra Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa gibi illerden de hissedildi.

KANDİLLİ VE AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 15.28'de Ege açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise, depremin şiddetini 6,2 olarak duyurdu. AFAD'ın tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

KARABURUN'DA 6 ARTÇI DEPREM DAHA

Şiddetli depremin ardından en büyüğü 4,9 olmak üzere 6 artçı deprem daha meydana geldi. AFAD, şiddetli depremlerin ardından kriz masası oluşturdu.

1542218039680.jpg


KARABURUN KAYMAKAMI: CAN VE MAL KAYBI YOK

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, deprem ile ilgili yaptığı açıklamada can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Özyüksel, "Çok güçlü bir depremdi. Depreme makam odamda yakalandım. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını zannettim. Deprem 10 saniye kadar sürdü. Halk sokağa döküldü ancak şunu tekrardan teyit ediyorum, depremde can ve mal kaybı yoktur. Herhangi bir problem yaşanmadı. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımızda bu ani durumla şu an itibariyle baş etmeye çalışıyorlar ama onlarda temkinli davranıyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı. " ifadesini kullandı.

1555489535562.jpg



YUNANİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Atina Üniversitesi Sismoloji Labaratuvarı resmi sayfasından Ege'de meydana gelen depremin konumunu ve büyüklüğünü paylaştı. Depremin büyüklüğü 6.1 olarak duyuruldu. Midilli ve Samos adalarının yakınında gerçekleşen sarsıntının şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı. Midilli Adası'ndaki bazı eski evlerin hasar gördüğü belirtildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının büyüklüğünü 6 olarak verdi. EMSC verilerine göre depremin merkez üssü İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısı. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu.
 

iFt

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Mar 2016
Konular
22
Mesajlar
468
MFC Puanı
4,490
biz bile hissettik istanbuldan, geçmiş olsun herkese.
 
Üst