• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Japon mühendislerden gözlüksüz sanal gerçeklik teknolojisi

mum

Özel Üye
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
2,214
Mesajlar
2,424
MFC Puanı
1,030
vr-1.jpg


Sanal gerçeklik teknolojisinin çok heyecan verici olduğu su götürmez bir gerçek. Sanal gerçeklik gözlüğünü takıp adeta farklı bir evrene doğru yolculuğa çıkmak epey keyifli. Sorun şu ki gözümüzün önünde büyük bir gözlük bulunduğunu bilerek sanal gerçeklik atmosferine tam olarak girmek kolay olmuyor. Görüntüler ne kadar gerçekçi olursa olsun gerçek dünyadan kopma hissi tam anlamıyla yaşanamıyor. Japon mühendislerin geliştirdiği gözlüksüz sanal gerçeklik teknolojisi, bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Wonder Vision Techno Laboratory adlı laboratuvarda çalışan mühendisler tarafından geliştirilen teknolojide hiçbir cihaza veya gözlüğe ihtiyaç duyulmuyor. Sistem yuvarlak sayılabilecek yapıdaki dev bir ekran ve karşısında yer alan hareketli çift kişilik koltuktan oluşuyor. Geliştirilen teknoloji üzerinde çalışan mühendislerden biri olan Makoto Nakahira’nın belirttiğine göre yuvarlak ekran sayesinde sanki görüntüdeki nesneler gerçekten de yakınlaşıp uzaklaşıyormuş gibi bir hissin oluştuğunu belirtiyor. Düz ekranlarda böyle bir hissin yakalanmasının mümkün olmadığını ifade eden Nakahira, geliştirdikleri teknolojinin daha önce kimsenin deneyimlemediği bir VR sistemi olduğuna dikkat çekiyor.

Bu sanal gerçeklik sistemi dev bir boyutta olduğu için maalesef ev kullanımına uygun değil. Ancak gelecekte eğlence parklarında bu türde sistemlerin yaygınlaşması bekleniyor. Ev kullanımına uygun sistemlerin yapılmasıyla birlikte sanal gerçeklik gözlüklerine veda etmemiz bile mümkün olabilir.

Kaynak
 
Üst