• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kabala’nın Kökeni

Üyelik Tarihi
4 Ara 2012
Konular
1,535
Mesajlar
2,342
MFC Puanı
300
Kabala’nın Kökeni
Kabala bilimi, benim ve senin hakkında, hepimiz hakkındaki anlatım şekli itibariyle eşsizdir. Herhangi soyut bir şey ile uğraşmaz, sadece nasıl yaratıldığımız ve daha yüksek varoluş seviyelerinde nasıl faaliyette bulunduğumuz ile uğraşır.

Dört bin yıl önce Sefer Yetzira (Yaratılış Kitabı) kitabını yazan Resul İbrahim ile başlayarak, Kabala hakkında birçok kitap yazılmıştır. Bir sonraki önemli kitap, M.S. ikinci yüzyılda yazılmış olan Zohar Kitabı dır. Zohar’ı, ünlü 16. Yüzyıl Kabalisti Ari’nin çalışmaları takip eder. Ve yirminci yüzyıl, Kabalist Yehuda Aşlag’ın çalışmalarının ortaya çıkışını görmüştür.

Aşlag’ın yazıları bizim neslimiz için en uygun olanıdır. Onlar, diğer Kabalistik kaynaklar gibi, üst dünyaların yapısını ve nasıl alçaldıklarını, evrenimizin ve onun içindeki her şeyin nasıl var olduğunu betimlerler.

Yehuda Aşlag’ın Talmud Eser Sefirot (On Sefirot Çalışması) adlı ders kitabı, sorular, cevaplar, tekrar materyalleri ve açıklamalar içeren bir çalışma yardımcısı olarak tasarlanmıştır. Bu, eğer böyle adlandırmak isterseniz, manevi âlemdeki evreni yöneten kanunları ve güçleri betimleyen, üst dünyaların fiziğidir.

Bu materyal öğrencileri aşamalı olarak dönüştürür çünkü kişi manevi dünyayı nasıl deneyimleyeceğini ararken, kendisini ders kitabında yazan manevi kanunlara aşamalı olarak adapte eder.

Kabala bu dünyadaki yaşam ile uğraşmaz. Bunun yerine, bu sistemi çalışarak, alçalmamızdan önce sahip olduğumuz seviyeyi yeniden ediniriz. Bu yükseliş boyunca, Kabala çalışması öğrencinin içinde manevi sisteme eş bir sistem inşa eder.

Manevi yazılardan fayda sağlamayı garantilemek için, biz Bnei Baruh’ta sadece otantik kaynakları çalışırız (orijinalleri İbranicedir ve birçok dile çevrilmiştir; bakınız Kabala Uluslararası) ve öğrencinin manevi gelişimine yardımcı olmak amacı ile yazılmış olanlarına odaklanırız. Bu kaynaklar şunlardır

* Zohar Kitabı
* Ari’nin yazıları
* Rabbi Yehuda Aşlag’ın yazıları

Çoğunlukla, bizim neslimiz için en uygunları oldukları için, Kabalist Yehuda Aşlag’ın yazılarına yoğunlaşırız.

Alıntı..​
 

mayahanım

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
26 Şub 2013
Konular
43
Mesajlar
273
MFC Puanı
80
gelenek anlamına gelir "kabala" ,bodoslama ile nerdeyse eş anlamlıdır.
99 ad ve kamil insan bağlantısına dikkatinizi çekerim. yahudilikte mistik bi akımın ismi ..
bu akıma mensup kişiler, sayı gizemciliğinden yararlanarak tevratın gizli anlamını ele geçirmeye çalışırlar
ayrıca büyücünün blof rehberi adlı kitapta şuna benzer cümleler yer alıyor :
"eğer ortalıkta kabala'ya hakim olduğunu söyleyen biri varsa yalan söylüyordur,çünkü kabala'dan orta derecede bile anlayabilmek için saçınızı,sakalınızı kabala'yla ağartmanız gerekir".
 
Üst