• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kablosuz Mouse Lag Sorunu ve Çözümü

Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Uzun zamandır kullandığım kablosuz (wireless) farem vardı.Wireless Mouse 1000 marka ve modeli olan bu farem durduk yere takılmaya başladı. Hem oyunlarda hem de masaüstü uygulamalar arasında gezinirken büyük bir sorun olmaya başladı. Farenin uzun zamandır kullanılmasından dolayı bozulmuş olabileceğini düşündüm ancak internette ufak bir araştırma yapayım dedim belki yazılımsal bir sorundur diyerek ve öyle olduğunu fark ettim. Birkaç yöntem denedim ve bende işe yarayanı paylaşıyorum.

[H2]Sorun neden kaynaklanıyor?[/H2]

Özellikle Windows 10 gibi bir sisteme geçtiyseniz ve fareniz eski model bir fareyse bazı uyumluluk problemleri yaşayabiliyorsunuz. Bu anında ortaya çıkabileceği gibi, kullanımdan bir süre sonra da ortaya çıkabiliyor. Sorunun temel nedeni, kablosuz farenizin alıcısı ile uyumsuz çalışma.

[H2]Nasıl çözülür bu sorun?[/H2]

Çözüm için faremizin yazılımını güncellememiz gerekiyor. Ek olarak fareyi güncellerken alıcının yazılımı da iniyor. Böylece sorun çözülüyor.

İlk olarak aygıt yöneticisini açın ve farenizin olduğu seçeneği açın.
vpj6nA.png
Yüklü olan cihazları kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatın. Daha sonra kırmızı ile gösterdiğim butona basın.
Lnbl10.png
Güncellemeleri internetten aratın ve bulduğu takdirde yükleyin.

Son olarak (ben daha önceden yüklediğim içi) hem Windows Wireless Mouse yazılımı yüklenecek hem de resimde gösterdiğim alıcının yazılımı yüklenmiş olacak.
1gJ6MB.png

Bu işlemleri farklı marka bir fare için de yapabilirsiniz. Yol aynı. Eğer yine de sorun çözülmezse farenizi çalıştıran uygulamayı "Görev Yöneticisinde" bulun. (Windows marka farelerde ipoint.exe)

Görev Yöneticisi > Ayrıntılar > ipoint.exe
y30637.png
Sağ tıklayıp "Özellikler" diyin ve "Uyumluluk" sekmesini açıp farenin en son çalıştığı işletim sisteminin sürümünü seçin. Daha sonra yaptığınız değişiklikleri kaydedin.
6XJaX3.png
 

Hasan İskan

Şanlıurfa
Emektar Üye
Üyelik Tarihi
17 Ağu 2022
Konular
348
Mesajlar
2,017
MFC Puanı
26,020
Eline ve emeğine sağlık.
 
Üst